Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začíná rekonstrukce tramvajové trati u hlavního nádraží. Cestující se musejí připravit na omezení

Ve středu 19. května od 20:00 hodin do přibližně 23:30 dojde k obousměrnému přerušení provozu tramvají v úsecích Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora. Těsně před půlnocí pak na přerušení naváže náročná rekonstrukce tramvajové trati v Bolzanově a Seifertově ulici. Během ní dojde k přerušení provozu tramvají mezi křižovatkou na Senovážném náměstí a zastávkou Husinecká. Rekonstrukce by měla trvat do 21. června.

Cestující pražské MHD se budou muset připravit na omezení

Kvůli výluce bude ve směru od Barrandova odkloněna tramvaj číslo 5 ze zastávky Jindřišská, a to přes Masarykovo nádraží do zastávky Bílá labuť. Ve směru z Řep se zkrátí tramvaj číslo 9 do speciálně zřízené zastávky s názvem Dlážděná u Senovážného náměstí. Zde se změní na linku 15 ve směru Kotlářka nebo na linku 26 ve směru Divoká Šárka. Tramvaj číslo 13 pojede ze směru Čechovo náměstí ze zastávky Želivského přes Nákladové nádraží Žižkov do smyčky Vozovna Žižkov.

Pro všechny pravidelné i náhradní linky, které vedou přes Senovážné náměstí, bude zřízena náhradní zastávka Dlážděná ve stejnojmenné ulici.

Tramvaj 15 bude od Kotlářky zkrácena do zastávky Dlážděná. Zde se pak změní na linku 9. Tramvaj číslo 16 ve směru z Řep se odkloní od zastávky Želivského přes Černokosteleckou do zastávky Ústřední dílny DP. A tramvaj číslo 26 bude ve směru z Divoké Šárky končit v zastávce Dlážděná, odkud bude pokračovat jako linka 9.

Co se týče nočních tramvají, tak číslo 95 se mezi zastávkami Palmovka a Jindřišská odkloní přes Masarykovo nádraží, Florenc a Křižíkovu. Linka číslo 98 pojede mezi zastávkami Lazarská a Flora přes Karlovo náměstí, Náměstí Míru a Šumavskou.

Čtyři náhradní tramvajové linky a dvě autobusové

V souvislosti s omezeními na trati budou jezdit náhradní čtyři tramvajové linky a dvě náhradní linky autobusové. Bude to linka číslo 35, která pojede z Husinecké přes Olšanské náměstí až k Olšanským hřbitovům. Linka číslo 36 pak pojede od Lehovce přes Kolbenovu, Palmovku, Želivského, Strašnickou, Zahradní Město až k Nádraží Hostivař. Linka číslo 39 pojede od Husinecké přes Olšanské náměstí, Nákladové nádraží Žižkov, Vozovnu Žižkov až po Spojovací. Lidé budou moct využít také autobus X9, a to v polookružní trase z Husinecké přes Hlavní nádraží, Dlážděnou, Masarykovo nádraží, Hlavní nádraží a zpět na Husineckou.

V době výluky budou také v provozu dvě náhradní noční linky, a to tramvaj číslo 90 a autobus číslo X98. Tramvaj 90 pojede z Olšanských hřbbitovů přes Želivského a Ohradu k Palmovce. X98 pak v polookružní trase z Olšanských hřbitovů přes Hlavní nádraží, Dlážděnou, Masarykovo nádraží, Hlavní nádraží až k Olšanským hřbitovům.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky tramvaj, Praha, rekonstrukce, hlavní nádraží, výluka, Žižkov, Praha Masarykovo nádraží, Jindřišská, Palmovka, Řepy, Divoká Šárka, Vozovna Žižkov, Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná rekonstrukce tramvajové trati u hlavního nádraží. Cestující se musejí připravit na omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.