Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ode dneška je prodloužen denní provoz pražského metra

Od dnešního večera bude prodloužen denní provoz pražského metra, a to asi o hodinu. Z konečných stanic tak poslední vlaky budou vyjíždět ve 23:00 až 23:05. Prodloužen je také provoz denních linek povrchové MHD. Kvůli koronaviru jezdí pražská MHD podle upravených řádů a omezeny byly také některé spoje. Kvůli pandemii také klesl počet cestujících.

Prodloužen je také denní provoz tramvají

Na trase B ze stanice Zličín vyjede poslední denní vlak přesně ve 23 hodin. V opačném směru pak z Černého Mostu vyjede 23:05. Poslední metro na lince C z obou konečných stanic vyjede vždy ve 23:04. Na lince A to pak bude z Nemocnice Motol ve 23:01 a v opačném směru z Depa Hostivař o dvě minuty později.

Cestující musí mít ve veřejné dopravě respirátor či nanoroušku a v Praze je zakázán nástup do tramvají a autobusů předními dveřmi.

Od dnešního dne je také oproti dosavadním jízdním řádům prodloužen denní provoz tramvají. Ty budou nově končit své jízdy mezi 23:00 a 23:45. Noční provoz tramvají pak začne okolo 23:30 s intervalem 30 minut. Ve stejnou dobu jako u tramvají skončí denní provoz autobusů. Noční autobusy budou jezdit v intervalu 60 minut.

Podobu prázdninových řádů ovlivní výluka na Palackého náměstí

Do začátku letních prázdnin mají spoje jezdit podle „covidových“ jízdních řádů. Od 1. července by provoz MHD pak přešel na prázdninové jízdní řády, které platily v loňském roce. To například znamená větší omezení mimo špičky a o víkendech, a to zejména v autobusové dopravě. Podobu jízdních řádů tramvají ovlivní výluka od 21. června na Palackého náměstí a následně Národní třídě.

V metropoli kvůli pandemii využívá MHD ve všední dny proti normálu asi 60 procent cestujících. Největší pokles je pak znát v metru, které v době před pandemií denně využilo asi 1,2 milionu cestujících. Největší úbytek cestujících zatím byl loni v březnu, a to přes 80 procent.

Intervaly pražského metra se ode dneška prodlouží. Kvůli koronaviru ubylo cestujících

Kvůli nižšímu počtu cestujících jsou od dnešního dne v pražské MHD prodlouženy ve špičkách intervaly metra, a to od 10 do 40 sekund, na každé z linek to bude jinak. Od loňského 25. prosince do odvolání provoz metra končí mezi 22:30 až 23:00....

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, koronavirus, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, metro, městská hromadná doprava, pandemie, Fakultní nemocnice v Motole, Zličín, Černý Most, Depo Hostivař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška je prodloužen denní provoz pražského metra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.