Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli opravě železničního koridoru bude až do konce ledna uzavřený podjezd v Průběžné ulici

Od dnešního večera až do 30. ledna bude uzavřen podjezd pod viaduktem mezi Zahradním Městem a Strašnicemi. Kromě automobilové a autobusové dopravy se výluka dotkne také tramvají. Ty dva týdny nepojedou mezi zastávkami Radošovická a Nádraží Hostivař. Důvodem dvoutýdenní výluky je demontáž železničního mostu v rámci modernizace železnice mezi Hostivaří a hlavním nádražím.

Místo tramvaje bude jezdit náhradní autobus X26

Místo tramvajové tratě, která vede mezi Průběžnou a Švehlovou ulicí a spojuje Strašnice a Vršovice s Hostivaří, budou lidé muset využít náhradní autobus číslo X26. Výluka se dotkne také autobusových linek číslo 101, 138, 175, 177 a 195.

Podjezd byl naposledy kvůli modernizaci trati uavřen v létě 2019, a to na měsíc.

Osobní auta budou muset podjezd objet přes Jižní spojku a ulici V Korytech, popřípadě využít ulice Průmyslová, Černokostelecká a Rabakovská.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) chce v rámci modernizae nynější železniční most zbourat a nahradit novým, který by měl být vyšší, a to zejména kvůli nákladním vozům, které tudy projíždějí. Nezřídka se totiž stávalo, že příliš vysoký náklaďák shodil tramvajové koleje a zablokoval tak dopravu v celé oblasti.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky most, Praha, železnice, uzavírka, Průběžná ulice, Hostivař, Strašnice, Zahradní Město, Správa železniční dopravní cesty, Vršovice, Jižní spojka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě železničního koridoru bude až do konce ledna uzavřený podjezd v Průběžné ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.