Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silný vítr zkomplikoval provoz vlaků v Praze. Hasiči zasahovali u spadlých stromů a billboardu

Porucha trakčního vedení na odstavném nádraží Praha - jih dnes ráno zkomplikovala železniční provoz v Praze. Některé osobní vlaky vůbec neodjely, jiné spoje mají desítky minut zpoždění. V souvislosti se silným větrem zasahovali hasiči v Praze od nedělního odpoledne do pondělního rána u celkem 22 případů.

Silný vítr zaměstnával pražské hasiče od nedělního odpoledne. Až do dnešního rána zaznamenali 22 výjezdů právě kvůli silnému větru. „Většinou se jednalo spadlé stromy, například uvolněný billboard hasiči zajistili v Michelské ulici, částečně popadané lešení zajistili v ulici Dukelských hrdinů,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kavka.

Vítr způsobil problémy i na železnici. Týká se to například rychlíků mezi pražským hlavním nádražím a Poděbrady nebo Kutnou Horou. Porucha trakčního vedení se stala kolem půl páté ráno a na vině je pravděpodobně právě silný vítr. „Omezení se dotklo vlaků dálkové a především regionální dopravy v okolí Prahy, které jsou vedeny převážně elektrickými jednotkami CityElefant. V okolí Prahy tak nevyjely vybrané dálkové a osobní vlaky," uvedl dnes brzy ráno mluvčí Českých drah Robert Pagan.

Pražská integrovaná doprava uvedla, že nevyjelo například několik spojů mezi Prahou a Českým Brodem, nejely ani vlaky z Masarykova nádraží do Kralup a z hlavního nádraží do Berouna nebo do Benešova u Prahy.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Praha hlavní nádraží

Štítky vítr, vedení, nehoda, železnice, Praha, vichřice, Martin Kavka, Robert Pagan, České dráhy, Kutná Hora, Poděbrady, Elektrická jednotka 471

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr zkomplikoval provoz vlaků v Praze. Hasiči zasahovali u spadlých stromů a billboardu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.