Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Registr vozidel na Vyšehradě, před kterým se tvořily fronty, je uzavřeno kvůli karanténě

Pracoviště registru vozidel na Vyšehradě v Praze je uzavřeno kvůli nařízené karanténě, jeden zaměstnanec onemocněl covidem-19. Odbaveni budou na této pobočce pouze lidé s potvrzenou elektronickou rezervací návštěvy. Pracoviště na Vyšehradě nebude fungovat do odvolání, uvedl dnes mluvčí magistrátu Vít Hofman.

„Pracoviště je uzavřeno v důsledku nařízené karantény vzhledem k onemocnění jednoho ze zaměstnanců covidem-19," uvedl mluvčí s tím, že o opětovném otevření pracoviště bude magistrát informovat.

Od pondělí 12. října je úřední doba upravená na většině odborů magistrátu, včetně CzechPOINTu, evidence vozidel taxi a hlavní podatelny. Ve zkráceném provozu od pondělí do čtvrtka je otevřena podatelna ve Škodově paláci. Výjimku dostala s ohledem na to, aby nedošlo k zásahu do práv občanů v rámci uzávěrek výběrových řízení, veřejných zakázek, podání žádostí o dotace, vyúčtování grantů a podobně.

V pobočce registru vozidel odboru dopravněsprávních činností v Business Centre Vyšehrad jsou mimo jiné odbavovaní žadatelé o vydání paměťové karty vozidla, přijímají se zde i žádosti o přidělení či rezervaci registrační značky na přání nebo zde klienti chodí registrovat své elektrické automobily.

Ostatní pracoviště registru vozidel ve Vysočanech, v Bohdalci, v Břevnově a v Jarově a registr řidičů mají změněnou úřední dobu. Ta je od pondělí 12. října kvůli vládním opatřením zkrácená na pět hodin v pondělí a ve středu. Otevřeno je v pondělí od 08:00 do 13:00 hodin a ve středu od 13:00 do 18:00 hodin. V ostatní pracovní dny se mohou dostavit pouze předem objednaní lidé, kteří si termín rezervují na webových stránkách magistrátu.

Pro vyřízení neodkladných záležitostí se lidé mohou k návštěvě registru řidičů a v registru vozidel s výjimkou uzavřeného pracoviště elektronicky objednat do 30. října. Mezi zmíněné neodkladné záležitosti podle Hofmana může patřit například vydání řidičského průkazu za ztracený, registrace nového vozidla, vydání registrační značky za odcizenou a podobně. „To však neznamená, že každý z těchto úkonů je automaticky považován za neodkladnou záležitost a vždy záleží na konkrétní situaci," uvedl již dříve mluvčí.

Autoři | Foto MHMP

Štítky registr, doprava, koronavirus, Praha, Vyšehrad, Centrální registr vozidel, karanténa, magistrát, Vít Hofman, Škodův palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registr vozidel na Vyšehradě, před kterým se tvořily fronty, je uzavřeno kvůli karanténě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.