Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Dělníci na Malostranské rozšiřují tramvajové ostrůvky. Hotovo by mělo být příští týden

Během tohoto a příštího týdne budou dělníci rozšiřovat tramvajové ostrůvky na Malostranské. Lidé se zde podle náměstka pro dopravu Adama Scheinherra mačkali při výstupu a nástupu a šířka zastávky vůbec neodpovídala jednomu z nejvytíženějších přestupních bodů z metra na tramvaj v centru Prahy.

Po Smetanově nábřeží přichází na řadu rozšíření nástupních tramvajových ostrůvků na Malostranské. Během tohoto týdne bude hotová jedna strana, příští týden druhá. „Lidé se zde mačkali při výstupu a nástupu a šířka zastávky vůbec neodpovídala jednomu z nejvytíženějších přestupních bodů z metra na tramvaj v centru Prahy. Nehledě na to, že zde spousta turistů začíná cestu na Hrad," popsal náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Obě nábřeží používají z 85 procent lidé cestující v tramvajích a chodci. 10 procent tvoří cílová automobilová doprava a pouze 5 procent je tranzit. „MHD a chodci v našem rozhodování hrají největší roli,“ vysvětlil Scheinherr.

V tramvajích jezdí denně průměrně 1 200 000 cestujících, v metru až 1 400 000. Jen přes obě nábřeží je to 85 tisíc lidí v páteřních tramvajových linkách, kteří musí stát v kolonách mezi auty v úzkých uličkách Malé Strany. „To není fér. Na Smetaňáku se už situace zlepšila díky zrušení levého odbočení z Mostu Legií, ale to byl jen začátek. Jakmile snížíme počet aut, která oblastí jen projíždí, rozšíříme i Staroměstskou a uděláme nové zastávky Karlovy lázně směrem ke Staroměstské a Národní divadlo u Žofína,“ popsal Scheinherr a dodal, že momentálně vedení města pracuje na dokumentacích a doufá, že v druhé půlce příštího roku začne stavba.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Adam Scheinherr

Štítky doprava, tramvaj, ostrůvky, Malostranská, ostrůvek, Adam Scheinherr, metro, Praha, Národní divadlo v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci na Malostranské rozšiřují tramvajové ostrůvky. Hotovo by mělo být příští týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.