Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Strakonická ulice na Smíchově bude rozšířena o další pruh. Provoz bude rychlejší a plynulejší

Strakonická ulice na Smíchově bude rozšířena o další jízdní pruh. Ten bude sloužit autobusům a vozidlům integrovaného záchranného systému. Rozšířen bude úsek od zastávky Dostihová po Barrandovský most, a to ve směru do centra. Hotovo bude nejpozději v září 2023, pravděpodobně však dříve.

Koncem září bylo rozhodnuto o tom, že silnice v ulici Strakonická ve směru do centra bude rozšířena o jeden jízdní pruh, který zajistí, že autobusy nebudou muset čekat v kolonách. Pruh bude dlouhý 2,179 kilometru. „Řidičům zůstanou stávající dva pruhy, ve kterých se zvýší plynulost, a cestující v autobusech se dostanou do centra zase podstatně rychleji. Už loni jsme otevřením dalšího úseku buspruhu zkrátili cestu autobusem o 4 až 10 minut, celkem jsou autobusy díky opatřením už o 15 minut rychlejší. Pro všechny dojíždějící ze Zbraslavi a dalších míst velká pomoc,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (PRAHA SOBĚ).

Podle Scheinherra je rozšíření Strakonické výhra i pro řidiče v autech, protože vznikem nového plnohodnotného jízdního pruhu se zvýší plynulost dopravy i v těch dalších. „Zároveň vše koordinujeme s rekonstrukcí Barrandovského mostu. Loni jsme opravili most nad Růžičkovou roklí v ulici K Barrandovu, zkapacitnili jsme nájezdové a sjezdové rampy z Modřanské na Barrandovský most, opravy Štěrboholské radiály a Jižní spojky jsou v posledních etapách, a ještě letos začneme rozšiřovat Strakonickou. Kapacitní navazující komunikace a jejich dobrý stav jsou základ úspěchu. Budeme si pak jistí, že nás během rekonstrukce nejdůležitější dopravní tepny v Praze, ne-li celé České republice, nečeká žádné překvapení,“ doplnil Adam Scheinherr.

„V současné chvíli máme pravomocně vydané územní rozhodnutí a stavební povolení, kompletně zpracovanou projektovou dokumentaci ve stupni dokumentace pro výběr zhotovitele a je zahájen výběr zhotovitele. Předpokládáme, že bychom smlouvu o dílo uzavřeli do konce listopadu a práce zahájili ještě v tomto roce. Jednalo by se o objekty odvodnění, mikropiloty a další přípravné práce,“ pověděl generální ředitel TSK Jozef Sinčák.

Hotovo by mělo být nejpozději v září 2023. „Termín dokončení je naplánován do září 2023, ale je soutěžním kritériem výběru zhotovitele, a tudíž se předpokládá jeho zkrácení,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Ohodnoť článek

Foto VitVit / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Štítky doprava, Strakonická, rožšíření, Praha, Smíchov, Barrandovský most, Adam Scheinherr, Jozef Sinčák, Česko, Zbraslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická ulice na Smíchově bude rozšířena o další pruh. Provoz bude rychlejší a plynulejší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.