Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté prověřují nedělní nehodu pro usmrcení z nedbalosti. Řidička požila snad všechny dostupné drogy

Pražští policisté prověřují nedělní nehodu, při které zemřel policista z Ostravy, pro podezření z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Nikoho dosud neobvinili, sdělila dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Do policejního automobilu v neděli večer narazila devětatřicetiletá řidička osobního vozidla, která byla podle dostupných informací pod vlivem alkoholu a drog.

Usmrcení z nedbalosti

„V souvislosti s tragickou dopravní nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, v případě odsouzení hrozí pachateli až šestiletý pobyt za mřížemi," uvedla Violeta Siřišťová.

Mluvčí doplnila, že v případu policisté zažádali o provedení znaleckého zkoumání. „Kriminalisté na případu usilovně pracují a do současné chvíle nebyla obviněna žádná konkrétní osoba," dodala Siřišťová.

Řidička, která na Chodově zabila policistu, požila před jízdou nejen alkohol. Měla pozitivní test i na různé drogy

Devětatřicetiletá řidička Mercedesu, která včera večer zabila při nehodě na Chodově policistu, byla nejen pod vlivem alkoholu, ale také drog. Informoval o tom na svém twitterovém profilu policejní prezident Jan Švejdar. Zatímco policista při...

Řidička požila snad všechny dostupné drogy

Nehoda dvou osobních vozidel se stala v neděli večer v ulici 5. května, při výjezdu po dálnici D1. Do služebního vozidla moravskoslezských policistů, kteří se služebně vraceli z Prahy, narazil zezadu osobní automobil. Policejní prezident Jan Švejdar na twitteru uvedl, že žena kromě alkoholu před jízdou požila "snad všechny dostupné drogy" a do služebního automobilu narazila ve velké rychlosti. „Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile, nemám žádné pochopení. Hlubokou soustrast rodině," napsal policejní šéf Jan Švejdar. Soustrast rodině a lítost nad zmařeným životem vyjádřil i ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Policisté řidičku po nehodě zadrželi a převezli na služebnu, později si stěžovala na bolest ruky a byla převezena na pozorování do nemocnice. Záchranáři se po příjezdu na místo pokoušeli dvaatřicetiletého policistu zhruba hodinu resuscitovat, ale marně. Další dva policisté - muž a žena - skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, policie, úmrtí, Praha, drogy, havárie, Ostrava, Jan Švejdar, Twitter, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté prověřují nedělní nehodu pro usmrcení z nedbalosti. Řidička požila snad všechny dostupné drogy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.