Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIZUALIZACE: Projekt trati z Ruzyně do Kladna vypracuje Metroprojekt. Bude stát 112 milionů

Příprava dalšího úseku železniční trati k pražskému letišti postoupila do další fáze. Správa železnic vybrala pro zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení k úseku Praha Ruzyně-Kladno společnost Metroprojekt, která uspěla v tendru s nabídkou 112,3 milionu korun. Vyplývá to z věstníku veřejných zakázek. V současnosti je dokončen jediný úsek trati k letišti, celá trať by měla být zprovozněna do roku 2028.

Celá trať by měla být dokončena do roku 2028 a stát by měla přes 31 miliard korun.

Po rekonstrukci by se jednokolejná trať měla rozšířit o další kolej, zároveň bude elektrifikována. Traťová rychlost má být zvýšená až na 140 km/h. U stanic na úseku by mělo vzniknout celkem 1100 parkovacích míst, konkrétně v Hostivici, Jenči a Malém Přítočnu. Součástí rekonstrukce by měla být i modernizace těchto stanic.

FOTO, VIDEO: Po Negrelliho viaduktu ode dneška jezdí vlaky. Podívejte se na video

Tři roky trvala rekonstrukce Negrelliho viaduktu v pražském Karlíně. Dnes se viadukt otevřel vlakům, první po něm projel hned krátce po půlnoci. Rekonstrukce stála téměř dvě miliardy korun.

Připravovaná trať je rozdělena na sedm úseků. V současnosti je dokončen jediný z nich, Negrelliho viadukt, který byl otevřen na začátku června. Další úseky se začnou stavět za dva roky, začít by se mělo rekonstrukcí Masarykova nádraží. Už dříve Správa železnic získala územní rozhodnutí k úsekům Praha Výstaviště-Praha Bubny a mezi Kladnem a částí Ostrovec. Přípravné práce pokračují i na dalších částech. V květnu začala správa provádět inženýrsko-geologické vrty pro posouzení variant tunelového vedení trasy mezi stanicemi Praha-Dejvice a Praha-Veleslavín.

Autoři | Foto Metroprojekt

Štítky projekt, železnice, stavby, Ruzyně, Kladno, Metroprojekt Praha, Správa železniční dopravní cesty, Praha, rekonstrukce, Hostivice, Jeneč, Malé Přítočno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Projekt trati z Ruzyně do Kladna vypracuje Metroprojekt. Bude stát 112 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.