Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha dá dopravnímu podniku sedm milionů korun na rampy na nástupiště v metru

Pražský magistrát poskytne dopravnímu podniku (DPP) peníze na instalování ramp na nástupiště metra pro vozíčkáře a rodiče s kočárky a další bezbariérové úpravy včetně bezbariérového zpřístupnění stanice metra C Vyšehrad. Celkem dostane podnik více než sedm milionů korun. Rozhodli o tom pražští zastupitelé.

Z celkové částky půjde 2,175 milionu na projekt nájezdových ramp na hraně nástupiště metra na linkách A a B. Rampa překonává výškový rozdíl 60 milimetrů a usnadňují nástup ve stanicích, kde jsou vozy metra z provozních důvodů nad úrovní nástupiště. Letos by mělo být nainstalováno 27 ramp a zbylých 34 pak v příštím roce. Celkové náklady na instalaci všech 61 ramp budou 4,142 milionu.

Na další bezbariérové úpravy půjde přes pět milionů korun. Z toho zhruba 132 tisíc korun půjde na studii bezbariérového zpřístupnění stanice metra C Vyšehrad. Zbylé peníze pak jsou určeny na instalaci speciálních gumových hřebenů na hrany nástupišť, které zkracují vzdálenost mezi nástupištěm a vozem metra, kde hrozí zapadnutí předních koleček invalidního vozíku.

DPP postupně rozšiřuje počet bezbariérově přístupných stanic metra. V současné chvíli jich je 46 z celkem 64 stanic. DPP chystá rekonstrukci stanice metra A Jiřího z Poděbrad, kdy vzniknou nové výtahy. Podnik již opravuje stanici Opatov na lince C, kde rovněž bude nový výtah.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky metro, Dopravní podnik, Praha, rampy, dotace, Dopravní podnik hl. m. Prahy, stanice metra, Vyšehrad, Pražský magistrát, Jiří z Poděbrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha dá dopravnímu podniku sedm milionů korun na rampy na nástupiště v metru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.