Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vznikají nové video pomůcky a animace sloužící pro odhalování rizik při jízdě na motorce

PR článek

Autoklub ČR, Tým silniční bezpečnosti a další významní partneři se setkali při realizaci projektu s názvem UČME SE PŘEŽÍT. V Liberci a okolí vznikaly video pomůcky a animace sloužící pro odhalování rizik při jízdě v silničním provozu. Jedná se o celosvětový trend, který se objevuje postupně nejen při výuce řidičů, ale také při teoretické závěrečné zkoušce v autoškolách.

„Začínající řidič je daleko lépe připraven na skutečný život na silnici, pokud mu můžeme efektivně přiblížit, co ho čeká. V případě výuky motocyklistů se zaměřujeme jak na nebezpečí rizikové jízdy, tak na nebezpečí, které hrozí motocyklistům od ostatních účastníků silničního provozu,“ říká Jiří Novotný, který je spoluautorem výukové online pomůcky.

Nová instruktážní videa upozorňují na problematiku více jízdních pruhů, nedání přednosti v jízdě, snížené viditelnosti, ale hlavně na nebezpečí stále narůstajícího městského provozu a jeho specifik.

Do projektu se v letošním roce k natáčení některých scén připojil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s. „Po městě se vzájemně míjejí řidiči aut, motorkáři, chodci, cyklisté, děti, matky s kočárky a do toho město projíždí městské autobusy a tramvaje (např. DPMLJ vypravuje okolo dvou tisíc spojů denně). Právě řidiči MHD mají každodenní kontakt se všemi účastníky silničního provozu a zažívají, jak je nutná znalost předpisů, ale také ohleduplnost a předvídavost. Jsme potěšeni, že do projektu můžeme vnést zkušenosti svých zaměstnanců. Chceme pomoci k lepší přípravě nových řidičů a k větší bezpečnosti městského provozu,“ zdůrazňuje tisková mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Projekt „Učme se přežít“, pomáhající s riziky na silnicích motocyklistům, odstartoval v Libereckém kraji a postupně se rozšířil do celé republiky. Zahrnuje kurzy bezpečné jízdy a pomáhá učitelům autoškol při jejich práci. „Mapujeme a postupně přidáváme videosekvence s nejčastějšími riziky, které na motocyklisty číhají. Učitelé mají skvělý nástroj k práci s uchazeči o řidičské oprávnění,“ dodává Jan Polák, ředitel Týmu silniční bezpečnosti, který před deseti lety úspěšný projekt odstartoval.

Ohodnoť článek

Štítky bezpečnost, doprava, pomůcky, motorka, Česko, projekt, silniční provoz, Liberec, Jiří Novotný, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vznikají nové video pomůcky a animace sloužící pro odhalování rizik při jízdě na motorce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.