Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravená lokomotiva Čtyřkolák znovu na trati. Dnes a zítra sveze železniční nadšence v Praze

Fanoušci železnice se dnes a v neděli budou moci projet soupravou historických vlaků po okružní trase za západními hranicemi Prahy. Soupravy Rybáků poveze parní lokomotiva Čtyřkolák, která je po tříleté rekonstrukci. Vlak nazvaný Párou Prahou letos pojede ještě dvakrát, a to v neděli 30. srpna a 18. října.

České dráhy pro oba dny naplánovaly dvě jízdy. Vlak bude pokaždé vyjíždět ze smíchovského nádraží přes Prokopské a Dalejské údolí k Rudné u Prahy, dále Hostivice, Zličín a zpátky na Smíchov. První jízda je v obou dnech naplánovaná s odjezdem v 10:19, druhá ve 14:57. Cesta by měla trvat přes dvě hodiny, vlak bude mít vždy zhruba půlhodinovou přestávku v Hostivici. Cestující mohou jet celou trasu nebo pouze část. Celá okružní jízda pro dospělé vyjde na 290 korun, pro děti a seniory na 190 korun, úsekové jízdy jsou o něco levnější.

Vlak Párou Prahou tak zahájí svou druhou sezónu. „Poprvé jsme ho vypravili loni v dubnu a ve všech čtyřech loňských termínech byl o svezení tak velký zájem, že jsme často museli přidávat i dodatečné vozy. Letos začínáme kvůli epidemii covid-19 o dva měsíce později, přesto věřím, že tato naše nabídka milovníky železniční nostalgie znovu osloví," uvedl ředitel Regionálního obchodního centra ČD pro Prahu a Středočeský kraj Jakub Goliáš.

Autoři | Foto PetrS. at cs.wikipedia / CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Štítky Čtyřkolák, zábava, železnice, České dráhy, Praha, Hostivice, Rudná, Zličín, Dalejské údolí, Smíchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravená lokomotiva Čtyřkolák znovu na trati. Dnes a zítra sveze železniční nadšence v Praze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.