Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní podnik opět povolí nástup předními dveřmi do autobusů a tramvají

Od pondělí 8. června se otevřou přední dveře na všech městských linkách tramvají a autobusů v Praze. Zároveň bude obnoveno tlačítkové ovládání dveří. Uvolněny budou také přední řady sedaček v autobusech.

Zákaz nástupu předními dveřmi platí v Praze od čtvrtka 2. dubna. Dopravní podnik se tak snaží chránit řidiče i cestující od možné nákazy koronavirem. Po dvou měsících teď společnost ukončením omezení reaguje na stále nižší počet nakažených osob.

Ve čtvrtek přibylo v Česku 56 potvrzených případů nákazy koronavirem. V porovnání s předchozími dvěma dny tak byl denní přírůstek nižší, v úterý a ve středu překročil šedesátku. Celkem bylo v zemi od začátku epidemie zjištěno 9494 nemocných, více než dvě třetiny se už vyléčily. Aktuálně nemocných je 2359, počet zemřelých s nemocí covid-19 se zvýšil o dva na 326. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví k dnešním 9:00.

Co do počtu nakažených ale zůstává nejpostiženější Praha s 2192 prokázanými případy. Více než polovina lidí je už ale vyléčena. 

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky Praha, dopravní podnik, autobus, koronavirus, COVID-19, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik opět povolí nástup předními dveřmi do autobusů a tramvají  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.