Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Tramvajová trať z Malovanky na Strahov dostala stavební povolení, hotovo by mělo být za tři roky

Dopravní a energetický stavební úřad vydal stavební povolení pro tramvajovou trať z pražské Malovanky na Strahov ke sportovním stadionům. Úřad to oznámil na své internetové úřední desce. Trať dlouhá 1,22 kilometru by měla být podle vydaného rozhodnutí dokončená v roce 2027, náklady by podle webu pražského dopravního podniku měly přesáhnout miliardu korun.

Trať se bude na nynější koleje napojovat v Bělohorské a Myslbekově ulici, ke stadionům bude stoupat Vaníčkovou ulicí. Na trase vzniknou tři nové zastávky, které se mají jmenovat Malovanka, Koleje Strahov a Stadion Strahov. Smyčka na konečné by měla být použitelná pro tramvajový, autobusový a trolejbusový provoz.

Tramvaje nabídnou vyšší přepravní kapacitu v jednotlivých spojích, cestovní komfort a s ohledem na vyšší stupeň oddělení od ostatní dopravy i rychlost a spolehlivost ve srovnání s autobusovou dopravou," uvedl pražský dopravní podnik.

Dopravní podnik tak chce redukovat autobusovou dopravu a její vliv na životní prostředí. Tramvaje propojí Strahov s Dejvickou, autobusy, které na trase jezdí, už i tak ve velké části kopírují trasu tramvajových tratí. 

Výstavbu předpokládá v letech 2025 až 2027, na očekávaných nákladech 1,11 miliardy korun by se mohla až téměř 777 miliony Kč podílet evropská dotace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky tramvaje, dopravní podnik, Strahov, povolení, Malovanka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvajová trať z Malovanky na Strahov dostala stavební povolení, hotovo by mělo být za tři roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.