Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Opravy Barrandovského mostu pokračují bez omezení, zvýšená hladina Vltavy a déšť ale některé práce zkomplikovali

Několik dní trvající déšť ani zvýšená hladina Vltavy nepřerušily kompletní rekonstrukci Barrandovského mostu v Praze. Oprava pokračuje podle předem stanoveného harmonogramu, počasí některé práce pouze zkomplikovalo. Silničáři kvůli počasí museli odstraňovat stromy, čistili kanalizační vpusti a museli uzavřít silnici v Břežanském údolí.

Barrandovský most tvoří dva mosty. Jižní, po kterém jedou auta ve směru ze Smíchova do Braníku, je už opraven. Letošní opravy začaly v březnu a potrvají do podzimu. Město vyjdou na více než 1,1 miliardy korun. Most je z roku 1983 a denně ho přejede na 140.000 aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze.

Na Barrandovském mostě práce pokračují podle plánu, i když současné počasí nám trochu zkomplikovalo některé činnosti. Naštěstí to nemá zásadní vliv na celkový harmonogram stavby. Přímo rekonstrukce mostu není velkou vodou výrazně omezena. Intenzivní deště však mohou způsobovat komplikace při stavebních pracích, stejně jako u jiných probíhajících staveb," uvedla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Zaměstnanci TSK museli už o víkendu především odstraňovat následky silného deště a větru, nejčastěji řešili popadané stromy a větve. „Dále jsme čistili uliční vpusti a komunikace od nánosů nečistot," uvedla Lišková.

Kvůli pádu skalního masivu technická správa uzavřela silnici v Břežanském údolí na jihu města. Kvůli zatopení je uzavřena rovněž cyklostezka směrem na Vrané nad Vltavou, podjezd v Čuprově na cyklotrase A26 v Praze 9 a kvůli stavbě protipovodňové stěny je uzavřena v Praze 8 ulice U Loděnice, kudy vede rovněž cyklostezka.

Povodňová situace v Praze je nyní stabilní, povodňová opatření se však měnit nebudou, rozhodla magistrátní povodňová komise. V centru jsou uzavřeny náplavky i vrata na Čertovce a vystavěna je část protipovodňových opatření. Mimo provoz je lanovka na Petřín i přívozy a zastavena je lodní doprava.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Technické správy komunikací

Štítky Barrandovský most, opravy, Technická správa komunikací, zpoždění, doprava, povodně, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy Barrandovského mostu pokračují bez omezení, zvýšená hladina Vltavy a déšť ale některé práce zkomplikovali  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.