Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Oprava železničního mostu v pražském Braníku způsobí v srpnu několik krátkodobých výluk tramvají

Kvůli rekonstrukci železničního mostu v pražském Braníku, lidově nazývaného „most inteligence", nepojedou v druhé polovině srpna několikrát krátkodobě tramvaje mezi zastávkami Nádraží Braník a Libuš. Výluka se uskuteční od pondělí 19. srpna od 20:30 do pátku 23. srpna do 04:31. Nepotrvá ale všechny dny, ve středu 21. srpna pojedou od 04:31 do 20:30 spoje podle běžných jízdních řádů v celé trase až do Libuše. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku (DPP). Zavedena bude náhradní autobusová doprava. Branický most opravuje Správa železnic (SŽ).

Důvodem obousměrného přerušení provozu tramvají bude demontáž ochranných rámů nad tramvajovou tratí. Práce se dotknou tramvajových linek číslo 17, 27 a 92, které budou končit v obratišti Nádraží Braník.

V denním provozu pojede z Nádraží Braník na Sídliště Modřany náhradní autobusová doprava X17. Mezi zastávkami Nádraží Braník přes Modřany až do konečné Libuš potom pojede náhradní autobus číslo X27. V nočním provozu bude zavedena náhradní linka X92, která pojede z Braníku do zastávky Sídliště Modřany.

Opravu Branického mostu zahájila SŽ v polovině loňského července, po rekonstrukci bude dvojkolejný. Celkové investiční náklady jsou asi 2,7 miliardy korun. Přidání další koleje na Branický most by mělo v budoucnu pomoct také při plánované rekonstrukci železničního mostu mezi Podskalím a Smíchovem. Branický most je po dobu rekonstrukce uzavřený také pro pěší.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Honza Groh

Štítky železnice, tramvaje, DPP, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava železničního mostu v pražském Braníku způsobí v srpnu několik krátkodobých výluk tramvají  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.