Počasí dnes29 °C, zítra28 °C
Sobota 10. srpna 2024  |  Svátek má Vavřinec
Bez reklam

Ve Velké Chuchli vznikne nový silniční nadjezd. Ten zamezí čekání na přejezdu

Správa železnic vybrala zhotovitele výstavby nadjezdu ve Velké Chuchli. Ve výběrovém řízení uspěly společnosti Váhostav a Colas, které podaly nejlepší nabídku ve výši 474,6 milionu korun. Nejdříve vznikne projektový dokumentace a samotné stavební práce začnou příští rok na jaře. Ty potrvají do začátku roku 2027. Dokončení nadjezdu přinese výrazné zvýšení bezpečnosti silničního i železničního provozu.

„Hlavním účelem stavby je odstranění čtyřkolejného přejezdu ve Starochuchelské ulici, který kříží frekventovanou železniční trať z Prahy do Berouna," informuje ve své tiskové zprávě Správa železnic.

V první etapě prací dojde k výstavbě silničního nadjezdu. Povede ze Starochuchelské ulice přes koryto potoka Vrutice po nově zrekonstruované ulici Nad Drahou, která bude na straně železnice podepřena novou opěrnou zdí. Zhruba v místě křížení ulice Na Mrázovce s ulicí Nad Drahou mimoúrovňově překročí železniční trať a vyústí v Mezichuchelské ulici. Nadjezd bude doplněn po jedné straně chodníkem pro pěší.

Po výstavbě silničního nadjezdu dojde ke zrušení přejezdu, v jeho stávající poloze vznikne bezbariérový podchod pro pěší. Východy z něj se vybudují ve Starochuchelské, Dostihové a Radotínské ulici, čímž dojde i k přímému napojení na novou železniční zastávku Praha-Velká Chuchle.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky železnice, nadjezd, chodci, doprava, Chuchle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velké Chuchli vznikne nový silniční nadjezd. Ten zamezí čekání na přejezdu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.