Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Stanice metra Hlavní nádraží je po opravě stropu otevřená bez omezení

, aktualizováno včera

Stanice pražského metra Hlavní nádraží na lince C je od ranního zahájení provozu otevřená už bez omezení. V sobotu před 08:00 bylo nutné jedno nástupiště ve směru na Háje uzavřít poté, co na něj spadla betonová omítka ze stropu. Nikomu se nic nestalo, omezení ale zkomplikovalo cestu lidem, kteří první prázdninový den v hojné počtu směřovali na nejvytíženější nádraží v zemi. Dopravní podnik poškozený strop opravil, místo posoudil statik, uvedla na mluvčí společnosti Aneta Řehková.

Cestující nemohli celý den na stanici v jednom směru vystupovat ani nastupovat, soupravy metra tudy od až do půlnočního ukončení provozu jen projížděly. Ve směru na Letňany fungoval běžný provoz. Lidé, kteří nemohli na stanici Hlavní nádraží z metra vystoupit ani do něj nastoupit, měli podle dopravního podniku použít sousední stanici Muzeum. Nedaleko hlavního nádraží je i tramvajová zastávka.

Autobusová linka AE, která spojuje hlavní nádraží a ruzyňské letiště, byla prodloužena do zastávky Muzeum.

Kvůli výměně pražců pokračuje plánovaná pětidenní výluka metra mezi stanicemi Pražského povstání a Háje. Cestující mohou využít náhradní autobusovou linku XC, která kopíruje linku metra, a autobus číslo 800, který přímo spojuje Jižní Město s Pražským povstáním a Vyšehradem. Znovu se v tomto úseku metro rozjede ve čtvrtek ráno.

Obyvatelé a návštěvníci Prahy musejí počítat i s několika rozsáhlými opravami tramvajových tratí, které změnily trasy většiny linek ve městě. Tramvaje nejezdí uprostřed Václavského náměstí, v ulici Dukelských hrdinů u Výstaviště nebo v okolí Anděla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky ČR, MHD, metro, Hlavní nádraží, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice metra Hlavní nádraží je po opravě stropu otevřená bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.