Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Tramvaje se na Masaryčku vrátí o deset dní dřív. V centru města ale začíná další výluka

Pražský dopravní podnik zkrátil o deset dnů opravu tramvajové trati u Masarykova nádraží a tramvaje se tak do Dlážděné a Havlíčkovy ulice vrátí již ve středu 19. června. Získaný čas využije podnik k opravě tratě v křižovatce Spálené a Myslíkovy, kde tak bude od 19. do 29. června přerušen provoz. Tramvaje pojedou po změněných trasách a některé linky budou dočasně zrušeny. V denním provozu zavede dopravní podnik tramvajové linky číslo 32 a 33. Na opravy naváže od 29. června rekonstrukce trati od Vodičkovy přes Václavské náměstí do Jindřišské.

Rekonstrukci se povedlo zkrátit díky koordinaci s činnostmi dalších subjektů v oblasti. Od Pražské vodohospodářské společnosti i Pražské plynárenské Distribuce jsme mohli převzít staveniště dříve, než předpokládal původní harmonogram. Operativně jsme přepracovali plán našich prací včetně subdodávek a v konečném součtu se podařilo rekonstrukci zkrátit o deset dnů," uvedl vedoucí dopravní cesty tramvaje v dopravním podniku Miroslav Penc.

Opravená trať v Havlíčkově a Dlážděné ulici je nyní položena na antivibračních rohožích a má lepší poloměry oblouků, což zlepší průjezdnost a provoz bude tišší. Zastávky u Masarykova nádraží jsou nově zcela bezbariérové a přesunuty tak, aby se lidem z jednoho směru na druhý lépe a bezpečněji přecházelo.

Dopravní podnik nyní obousměrně přeruší od středy provoz tramvají v Myslíkově ulici a od křižovatky Ječné ulice s Karlovým náměstím až po křižovatku Spálené a Lazarské.

Úsek ve Spálené ulici je vůbec nejvytíženějším místem tramvajové sítě v Praze, kterým ve špičkách pracovního dne projede 62 spojů za hodinu v každém směru. Potřebujeme tam vyměnit opotřebené kolejnice a kolejové konstrukce z roku 2010. Jejich životnost 14 let je při takovém zatížení nadstandardní," uvedl Penc. Většina tramvají bude mít změněnu trasu a linky číslo 21 a 24 budou zrušeny. Detailní informace najdou lidé na webu dopravního podniku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pražská integrovaná doprava, Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky dopravní podnik, tramvaje, oprava, Masarykovo nádraží, rekonstrukce, trať

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje se na Masaryčku vrátí o deset dní dřív. V centru města ale začíná další výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.