Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

VIDEO: Řidič si hrál na tajného agenta. Tlačítkem za jízdy měnil poznávací značky

Až padesát tisíc korun může jako pokutu zaplatit řidič, který si měl auto upravené tak, aby mohl za jízdy měnit poznávací značky. Udělal to ale přímo před kamerou policejního auta a pozornosti hlídky neušel. Kromě finančního trestu mu hrozí i rok zákazu řízení.

Vozu si hlídka z dálničního oddělení Krajského ředitelství hl. m. Prahy všimla začátkem května při klasické kontrole silničního provozu na křižovatce ulice ulic 5. května a Sdružení. Policista lustrací auta zjistil, že poznávací značka neodpovídá vozu, na kterém byla. Řidiči proto dali signál, aby zastavil.

Po zastavení si ale povšimli, že vozidlo, které jede za nimi, změnilo přední registrační značku a to přímo za jízdy jako to známe ze scén akčních filmů. Policisté v rámci kontroly zjistili, že řidič využívá mechanický systém, který je schopen přetáčet registrační značku na něm instalovanou,“ uvedla na policejním webu mluvčí Kristýna Soukupová

Značky byly platné a ani jedna nebyla evidována jako kradená nebo ztracená. Muž za volantem auta dělal, že o ničem nevím a odmítl je vydat. 

Jelikož byl řidič podezřelý z protiprávního jednání, policisté registrační značky, které nebyly danému vozidlu přiděleny, odebrali,“ sdělila Soukupová.

Řidič i provozovatel auto jsou podezřelí z několika přestupků. Hrozí jim zákaz řízení na až dvanáct měsíců a pokuta až padesát tisíc.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, auto, SPZ, kontrola, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič si hrál na tajného agenta. Tlačítkem za jízdy měnil poznávací značky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.