Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Dopravní podnik dnes kvůli hokejovému finále prodloužil provoz všech tras metra

Pražský dopravní podnik dnes kvůli medailovým zápasům na hokejovém mistrovství světa prodlouží provoz na všech linkách metra přes půlnoc, přibližně do pondělních 01:00. Na sociální síti X upozornil také na tradiční posílení dopravy na lince B, na které je stanice Českomoravská v sousedství O2 areny, kde se medailové zápasy budou hrát. Na lince A dopravní podnik posílení provozu kvůli přenosu zápasů na velkoplošnou obrazovku na Staroměstském náměstí neplánuje, může ale zareagovat operativně, řekla ČTK mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Večerní zápas o zlaté medaile mezi českými hokejisty a Švýcarskem začíná ve 20:20, odpolední souboj o bronz mezi Švédskem a Kanadou bude od 15:20. „Upozorňujeme všechny hokejové fanoušky na možnost využití posilových vlaků metra do stanice Českošvýcarská. Dnes bude provoz na všech linkách metra prodloužen i přes půlnoc, přibližně do 01:00," uvedl dopravní podnik na síti X ve sdělení, v němž název stanice u O2 areny přejmenoval podle obsazení večerního finále.

Provoz metra na lince B dopravní podnik posiloval během šampionátu také při předchozích zápasech. Metro podle dřívějšího oznámení vedoucího odboru komunikace dopravního podniku Daniela Šabíka jezdí mezi Smíchovským nádražím a Českomoravskou dvě hodiny před každým zápasem v intervalu zhruba tří minut, po zápasech ho dispečink podle potřeby posiloval o vložené soupravy.

Program s velkoplošnou obrazovkou na Staroměstském náměstí začíná dnes ve 13:00. V okolí náměstí dnes po celý den platí dopravní omezení, je například zakázaný vjezd do ulic Celetná, Pařížská, Dlouhá a Železná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky hokej, finále, metro, prodloužení provozu, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik dnes kvůli hokejovému finále prodloužil provoz všech tras metra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.