Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Dopravní podnik zveřejnil děsivé video, na kterém chodec vejde před rozjetou tramvaj

Pražský dopravní podnik zveřejnil video z provozu v Praze, které zachycuje děsivou nehodu mezi tramvají a mužem, který jí vstoupí do cesty. Zveřejněním záběrů z nehody dopravní podnik společně s policií a oddělením ministerstva dopravy BESIP upozorňují na rizika spojená s provozem tramvají.

„Chodec versus tramvaj: jasná prohra,“ píše se u videa z nehody, během níž rozjetá tramvaj srazí muže, který se nerozhlédne a bez rozmyslu vkročí do vozovky, zatímco jeho zrak je upřený do mobilního telefonu.

Chodec zaregistroval přijíždějící tramvaj až na poslední chvíli. Video končí záběrem na muže, který je obličejem a rukou namáčknutý na čelním skle tramvaje.

„Nepozornost chodců je i v letošním roce hlavní příčinou závažných dopravních nehod - střetu tramvaje s chodcem, nejčastěji zahleděným do obrazovky mobilního telefonu, se sluchátky v uších. Video můžete shlédnout později, stejně jako přečíst zprávu, dokonce několikrát, ale život máte jen jeden,“ píše se k videu na profilu Neskákej mi pod kola.

Neskákej mi pod kola je osvětová kampaň, kterou připravil pražský dopravní podnik jako prevenci srážek tramvají s chodci. V roce 2022 nepřežili srážku s tramvají čtyři chodci, letos jsou to zatím dva.

„Buďte duchem přítomní a pořádně se rozhlížejte, tento muž měl sice štěstí a přežil, vy ho však mít nemusíte,“ píše se u videa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hl. m. Prahy

Štítky video, tramvaj, nehoda, chodec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dopravní podnik zveřejnil děsivé video, na kterém chodec vejde před rozjetou tramvaj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.