Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

U náplavky nejezdí tramvaje. Nákladní auto s bagrem na korbě strhlo troleje

Od dnešní sedmé hodiny ranní je přerušený provoz tramvají u náplavky na Rašínově nábřeží. Kvůli stržené troleji nejezdí tramvaje mezi Palackého náměstím a Výtoní a mezi Albertovem a Podolskou vodárnou. Dopravní komplikace zapříčinil řidič nákladního auta s bagrem na korbě, který strhl vedení. Velmi podobná situace se na místě stala před týdnem.

Po sedmé hodině ranní se na síti X objevila zpráva o tom, že provoz tramvají je přerušený. „Na Výtoni opět došlo k poškození trolejového vedení nadměrným nákladem," napsala na síť X společnost Ropid, která plánuje pražskou veřejnou dopravu.

Policejní mluvčí Jan Rybanský později upřesnil, že vedení strhlo nákladní auto s bagrem na korbě.

Mezi zastávkami Podolská vodárna a Libuš tramvaje nadále jezdí. Mezi Karlovým náměstím a Podolskou vodárnou je zavedena náhradní autobusová doprava s označením X3. Spoje na linkách 2, 3, 7, 17 a 21 aktuálně jezdí odklonem. Cestujícím, kteří se chtějí dostat do Braníka a Modřan, dopravní podnik doporučuje autobus 190 ze Smíchovského nádraží.

Dopravní podnik odhaduje obnovení provozu na půl jednou odpoledne.

Velmi podobná situace nastala na stejném místě i minulou středu. Tehdy asi dvě hodiny nejezdily spoje mezi Palackého náměstím a Podolskou vodárnou a také směrem na Albertov. Poruchu podle policie i tehdy způsobil nákladní vůz, který převážel bagr a zasekl se o vedení.

Ohodnoť článek

Foto Pražské tramvaje

Štítky MHD, bagr, vedení, tramvaje, nehoda, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U náplavky nejezdí tramvaje. Nákladní auto s bagrem na korbě strhlo troleje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.