Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

ANKETA: Cena MHD v Praze je adekvátní, shodují se čtenáři Drbny

Cena městské hromadné dopravy v Praze je podle drtivé většiny čtenářů Drbny přijatelná. V anketě, ve které vyjádřilo názor téměř 650 osob, souhlasí s cenou městské hromadné dopravy v hlavním městě 68 procent respondentů. Jen necelých dvacet procent hlasujících by ocenilo levnější jízdné. Něco málo přes deset procent čtenářů cenu jízdného neřeší, jelikož MHD nevyužívají.

„Pražská MHD je i přes občasné problémy a stížnosti jedna z nejkvalitnějších v Evropě. Já jsem měl za bolševiků jako dítě legitku za 35 korun, dnešní Lítačka stojí do 18 let pouhých 130 korun, což není ani čtyřnásobek, o podstatně větším dosahu dopravy ani nemluvím. Za mě jednoznačně palec nahoru,“ napsal čtenář, který vystupuje pod přezdívkou Hopík Hop Hopíno.

Podobně to vidí také čtenář David Hambálek: „Časová je bezkonkurenčně jedna z nejlevnějších vůbec, jednotlivá je sice celkem drahá, ale cena odpovídá možnostem spojení každých pár minut, takže mi to přijde v pořádku.“

Pokud se čtenáři vyjadřují negativně k pražské MHD, většinou tomu tak je kvůli nočním spojům. „Bohužel MHD v Praze používám jen z nutnosti. Jeďte si v některým z posledních nočních spojů tramvají a uvidíte ty skvosty. Prodleva mezi posledním nočním spojem a prvním denním je skoro 20 minut. je to plné, stačí tam 1 bezdomovec a je to znát v celé tramvaji. Raději opravdu volím auto, co to jde a kolikrát si raději zaplatím stání v zónách, hlavně ve večerních hodinách,“ dodal čtenář Martin Šaněk.

Cena MHD v Praze nyní startuje na 24 korunách za třicetiminutovou jízdu. Jízdenka na hodinu a půl vyjde na 32 korun. Děti a senioři v Praze platí polovinu. Výhodněji vyjdou dlouhodobé jízdenky, kdy za měsíční zaplatí cestující 550 korun nebo 3650 za roční.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Praha, MHD, doprava, cestování, anketa, městská hromadná doprava, Drbna.cz, Evropa, Lítačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Cena MHD v Praze je adekvátní, shodují se čtenáři Drbny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.