Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Začala oprava Badeniho ulice na Hradčanech. Neprojedou auta ani tramvaje

Dnes začaly opravy tramvajové trati v Badeniho ulici. Ulicí nebudou jezdit auta ani MHD. Až do konce června nepojedou tramvaje v úseku mezi zastávkami Hradčanská a Chotkovy sady. Tramvaje 2, 12, 18, 20, 41 a 97 budou jezdit po změněných trasách, náhradní autobusy jezdit nebudou. Auta Badeniho ulicí neprojedou až do konce srpna.

Badeniho neprojedou tramvaje ani auta

Po rekonstrukci by doprava v Badeniho ulici měla být přehlednější a bezpečnější. Pracovníci opraví během výluky tramvajovou trať, chodníky i silnici. Dopravní podnik opraví trať v úseku mezi křižovatkou s ulicí Na Špejcharu po křižovatku s Chotkovou ulicí.

V rámci úprav by měl vzniknout nový ostrůvek naproti stávající zastávky Chotkovy sady z centra, kam se přesune zastávka ve směru do centra. Cestující tak nebudou muset vystupovat do silnice.

Kostky v silnici nahradí asfalt

O rekonstrukci silnice se ve stejném úseku postará TSK. Žulové kostky v jízdních pruzích pro auta nově nahradí asfalt, důvodem je očekávané snížení hluku. Žulové kostky zůstanou pouze v křižovatce ulic Badeniho s Mickiewiczovou, Gogolovou a Na Baště sv. Tomáše a také na povrchu tramvajové trati. Na chodnících bude nově pražská mozaika.

Auta Badeniho ulicí neprojedou ani po zprovoznění tramvajové trati, ke kterému by mělo dojít na konci června. Silnice by z důvodu dokončení stavebních prací v oblasti frekventované křižovatky Badeniho a Chotkovy ulice měla být průjezdná nejpozději na konci srpna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky MHD, stavby, tramvaje, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala oprava Badeniho ulice na Hradčanech. Neprojedou auta ani tramvaje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.