Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Po zprovoznění tramvajové trati na Libuš změní autobusy své trasy

Cestující na jihovýchodě Prahy čekají se zprovozněním prodloužené tramvajové trati z Modřan na Libuš změny v městské hromadné dopravě. Kromě prodloužení tramvaje číslo 17 přibude nová autobusová linka číslo 126 a naopak přestane fungovat linka 165. Dalším autobusům se upraví či zkrátí trasy. Změny mají začít platit od 27. května.

Tramvajová linka číslo 17 nebude končit na Sídlišti Modřany, jako je tomu nyní, ale pojede až do zastávky Libuš. Na trase přibudou zastávky Hasičská stanice Modřany, Observatoř Libuš, Sídliště Libuš a Libuš.

Vznikne nová autobusová linka číslo 126, která pojede ze zastávky Koleje Jižní Město přes Chodov, Donovalskou a Brechtovu na Háje a dále do Křeslic a směrem do Uhříněvsi, kde bude končit u tamního nádraží. Zkrácenou trasu bude mít linka 213, která nepojede k uhříněveskému nádraží, ale skončí na Jižním Městě. Zrušena bude linka číslo 165.

Upravenou trasu bude mít i linka 122, která pojede až do Křeslic, a část spojů na lince 139 nebude končit v Komořanech, ale pojede přes Závist a Zbraslavské náměstí na Sídliště Zbraslav. Trasa se změní rovněž lince číslo 154, která nově z Hájů nepojede na Chodov, ale na Opatov a do Hrnčíř a bude končit na zastávce Sídliště Libuš. Linka 197 pojede nově z Chodova na Roztyly, autobus 246 pojede ze Zbraslavského náměstí k Poliklinice Modřany a linka 247 bude končit v zastávce Zbraslav, která se nyní jmenuje Na Drahách.

Stavbu prodloužené trati z Modřan na Libuš zahájil dopravní podnik loni v dubnu. Trať bude měřit 1,7 kilometru a vyjde na 304,17 milionu Kč. Naváže na stávající obratiště Sídliště Modřany, odkud povede podél ulice Generála Šišky k sídlišti Libuš a křižovatce s Novodvorskou ulicí. Po Novodvorské ulici povede k plánované stanici metra D Libuš. Nynější smyčku v Modřanech podnik bourat nebude a v budoucnu ji využije při výlukách a jiných mimořádnostech v provozu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPP, Petr Hejna

Štítky dopravní podnik, tramvaj, Modřany, Libuš, autobusy, změny, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Jedno

Očekával jsem, že zavedou spíše nějakou novou tramvajovou linku, tak aby na obou konečných mohla využívat toho, že tam musí jezdít obousměrné vozy. Takže propojit Libuš s Holyní přes třeba Náměstí Republiky nebo Staroměstskou popřípadě Národní třídu, tak aby to mělo alespoň nějaký potenciál

Pondělí, 1. května 2023, 09:52Odpovědět

Po zprovoznění tramvajové trati na Libuš změní autobusy své trasy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.