Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Druhá etapa oprav Barrandovského mostu bude pro řidiče náročnější. Mostu se raději vyhněte, říká Hřib

Řidiči využívající Barrandovský most se od poloviny května musí připravit na dopravní omezení, které přinese druhá etapa jeho rekonstrukce. Tentokrát se bude opravovat severní polovina jižní části včera barrandovské rampy, což podle náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba přinese velké komplikace. Řidiči by se proto měli mostu raději vyhnout.

„I přes to, že to vypadá, že to bude stejné jako minule, nebude. Bude to podstatně horší"

S opravami nejvytíženější komunikace v České republice začnou 15. května, pracovat na ní budou 92 dní a dopravní omezení podle plánu skončí 14. srpna. Podle Hřiba mohou při rekonstrukci nastat další komplikace, vše by se ale mělo stihnout do konce prázdnin.

Přípravné práce firma provádí už od 1. března. Dopravní omezení pak zavedou v polovině května, dopravu v obou směrech svedou do tří provizorních pruhů. „I přes to, že to vypadá, že to bude stejné jako minule, nebude. Bude to podstatně horší, větší problém. Po barrandovské rampě jezdí mnohem více aut,“ uvedl na tiskové konferenci Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora pro dopravu.

Skončila první etapa oprav Barrandovského mostu. Jezdí se všemi směry

V noci na dnešek skončila první etapa rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze, která začala v půlce května. Po mostě se opět dá jezdit všemi směry. Na twitteru o tom informoval náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Dělníci budou...

„Pokud mostě potřebujete jet, zkuste si vybrat čas mimo dopravní špičku, ideálně zvažte, jestli po něm vůbec musíte jet,“ dodal Hřib.

Hřib doporučil využití veřejné dopravy, která bude posílena. Variantou je podle něj i home office, pokud to nejde, v autě by měli lidé jet podle navigace. „S aplikací Wase nám i pomůžete se sběrem údajů, pomocí kterých na městské datové platformě vyhodnocujeme uzavírku jako takovou,“ řekl Hřib.

Opraví povrchy i vnitřní nosnou konstrukci

V první etapě se minulý rok opravovala jižní polovina jižní části mostu. Dělníci odstranili vozovkové souvrství, dodali vrstvu ze speciálního betonu, došlo k demolici a postavení nových říms, došlo ke kompletní obměně strakonické rampy. „Diagnostika, kterou jsme prováděli v minulém volebním období odhalila nejen špatný stav povrchů, ale i vnitřní nosné konstrukce, která pochází z osmdesátých let. Teď probíhá její rekonstrukce včetně nájezdových ramp,“ popsal Hřib.

Práce budou prakticky stejné jako v první etapě. Budou znovu realizovat vyrovnávací vrstvu ze speciálního betonu, kvůli které se opravy minulý rok zpozdily. Tentokrát budou ale muset dát i pozor na optický kabel, který vede komorou mostu.

Firma chce posunout termín dokončení Barrandovského mostu. Praha odmítla

Stavební firma Porr požádala magistrát a Technickou správu komunikací o prodloužení termínu dokončení letošní části oprav Barrandovského mostu. TSK s prodloužením termínu nesouhlasí. Pokud se tak stane, bude uplatňovat zaplacení pokut podle...

Objízdné trasy opět vedou primárně pro Pražském okruhu, bude otevřen sjezd směr Písnice. Otevřena bude i vratná rampa u Lihovaru, rampu z Modřanské na Jižní spojku rozšíří. Připravena bude opět odtahová služba.

Dokončovací práce budou podle Hřiba probíhat až do listopadu. V roce 2024 proběhne třetí etapa, o rok později etapa čtvrtá. Za celé období vyjdou práce na 594,5 milionu korun. Soumostí z roku 1983 tvořené dvěma částmi, severní a jižní, se dosud nikdy neopravovalo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Barrandovský most, opravy, omezení, doprava, auta, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá etapa oprav Barrandovského mostu bude pro řidiče náročnější. Mostu se raději vyhněte, říká Hřib  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.