Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

VIDEO: Cyklisté a jezdci na koloběžkách spáchali v Praze během ledna přes šest set přestupků

Strážníci pražské městské policie během prvního měsíce letošního roku udělili cyklistům a řidičům koloběžek 268 pokut za víc než 180 tisíc korun. Celkem je přistihli při 648 přestupcích, nejčastěji při jízdě na chodníku nebo v protisměru.

Pro cyklisty i koloběžkáře platí v hlavního městě stejná pravidla. Mají znát pravidla silničního provozu, musí být schopni udržet rovnováhu a jet i za obtížných podmínek. A hlavně, nesmí jet po chodníku.

Na místě může pokuta dosáhnout výše až dvou tisíc korun, pokud jsou ale jezdci pod vlivem alkoholu nebo drog, ve správním řízení se může vyšplhat až na dvacet tisíc. A když jsou v takovém stavu, že nejsou způsobilí řídit, zaplatit mohou až padesát tisíc.

Za celý minulý rok městská policie u těchto dvou skupin zaznamenala 16 039. Vypsali 6969 pokut za celkem 3 597 000 korun. Skoro dvě stovky předali správnímu orgánu, pro ostatní stačila domluva

„Za první měsíc letošního roku jsme zjistili 648 přestupků, za které jsme uložili 268 pokut ve výši 181 400 korun, 21 přestupků jsme předali správnímu orgánu a ve zbývajících případech postačila domluva,“ popsala lednové dění mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová na Facebooku.

Nejčastěji podle ní cyklisté a jezdi na koloběžkách jezdili po chodníku, nerespektovali dopraví značky, jezdili po přechodu a také v protisměru.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky cyklisté, koloběžky, chodník, městská policie, přestupky, pokuty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Cyklisté a jezdci na koloběžkách spáchali v Praze během ledna přes šest set přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.