Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plánovaná tramvajová trať z Modřan do Libuše se prodlouží až do Nových Dvorů

Tramvajová trať z Modřan do Libuše, která se připravuje, bude prodloužena o necelé dva kilometry do Nových Dvorů. Na tomto úseku vzniknou dvě nové zastávky Přírodní a Nové Dvory. Dopravní podnik hlavního města Prahy připraví dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení.

Stavět by se mělo začít do roku 2027, tedy v termínu dokončení prvního úseku trasy metra D.Díky prodloužení tratě budou moci Pražané přestoupit na metro D, ale také na autobusové linky do dalších směrů. Stejně tak tramvajová trať zajistí v oblasti kvalitní dopravní obsluhu a přímé spojení k úřadům na Praze 12. Prodloužení tramvajové trati je přáním městských částí Praha 12, Praha-Libuš a Praha 4. Tramvaje slouží především místním v lokalitě při dopravě na kratší vzdálenosti. I proto je, mimo jiné, chceme vrátit i na Václavské náměstí," pověděl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Úsek, který bude dlouhý 1,8 kilometru naváže na připravovanou tramvajovou trať Modřany - Libuš, která by měla být zrevitalizována v letech 2021 a 2022. „Navazující úsek nebude ukončen klasickou smyčkou, ale takzvanou blokovou konečnou, která je přívětivější k veřejnému prostranství," uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky tramvaj, trať, Modřany, Nové Dvory, Praha, tramvajová dráha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Adam Scheinherr, Vít Hofman, Václavské náměstí, Praha-Libuš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánovaná tramvajová trať z Modřan do Libuše se prodlouží až do Nových Dvorů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.