Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové parkoviště na Černém Mostě vyjde na více než 600 milionů. Pojme skoro 900 automobilů

Stavba záchytného parkoviště P+R na Černém Mostě je opět blíž realizaci. Výstavba vyjde na zhruba 604 milionů korun. Část nákladů získá město z evropských fondů. O parkovacím domě s kapacitou 880 míst se mluví už od roku 2011, kdy projekt zkomplikovaly složité majetkoprávní vztahy. Stavbě by nyní už nic nemělo bránit. Radní dnes schválili dokument, podle kterého by stavbu měly realizovat firmy BAK a Metrostav.

Parkovací dům vznikne za výjezdem z komunikace R1 ze směru od Mladé Boleslavi a Hradce Králové poblíž nákupních center Makro, Hornbach a SCONTO. Objekt nahradí současné pozemní záchytné parkoviště, jehož kapacita je oproti plánovanému domu třetinová a již zdaleka nestačí. Na okolní komunikace, autobusové zastávky a stanici metra Černý Most bude objekt napojen bezbariérově upravenou nadzemní lávkou přes Chlumeckou ulici. Možnost parkovat zde budou mít i majitelé vozidel na alternativní paliva a energie, městských minivozů a motocyklů, ale také cyklisté, pro které bude vyčleněno 38 míst.

Stavba by měla vyjít na 604 milionů korun, polovinu zaplatí evropské dotace.

Praha má dlouhodobě potíže s nedostatkem míst na parkovištích P+R. Kromě parkovacího domu na Černém Mostě zaplatí Praha několik desítek milionů za studie, dokumentaci či pozemky pro nové parkoviště na Zličíně a na deset milionů vyjde zajištění stavebního povolení či zpracování dokumentace pro tendr na zhotovitele u parkoviště P+R Opatov. Další peníze půjdou na parkoviště P+R v Hostivaři.

Foto Metrostav

Štítky ČR, správa, automobilová, stavby, parkování, Praha, Černý Most, Metrostav, Hornbach, Sconto, Mladá Boleslav, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové parkoviště na Černém Mostě vyjde na více než 600 milionů. Pojme skoro 900 automobilů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.