Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Dárcovská platforma Donio vybrala skrze sbírky a projekty za pět let více než 1,5 miliardy korun

Před pěti lety, 12. srpna 2019, založil podnikatel David Procházka spolu s investiční skupinou Miton internetovou dárcovskou platformu Donio, přes kterou je možné snadno založit dobročinnou sbírku nebo nastartovat projekt a nechat si 100 procent vybraných prostředků. Platforma již pomohla získat od dárců více než 1,5 miliardy korun na více než 8700 sbírek a projektů.

„V šestnácti letech jsem se v lékárně setkal se situací, kdy paní s malou holčičkou ve frontě potřebovala zaplatit léky, ale nevyšly jí peníze. Já jsem jí potřebnou částku doplatil a měl z toho naprosto skvělý pocit. Řekl jsem si, že ho chci zažívat častěji. Tam někde se pokládaly základy Donia,“ řekl před lety magazínu Forbes Procházka, který je v současné době rovněž zastupitelem hlavního města Prahy, kam byl zvolen jako nestraník za STAN.

Donio pomáhá v mnoha oborech, časté jsou sbírky na pomoc nemocným dětem i dospělým, na pomoc seniorům, v současné době se peníze shromažďují v několika sbírkách také na pomoc napadené Ukrajině. Asi nejznámějším dosavadním úspěchem platformy byla sbírka na plicní ventilátory v dobách pandemie nového typu koronaviru. Na ty se přes Donio vybralo 14 milionů korun za 19 hodin. K největším sbírkám patří 151 milionů korun, které se podařilo sehnat loni na léčbu malého Martínka s genetickým onemocněním.

Letos v květnu bylo oznámeno, že platformu Donio převzala od skupiny Miton česká firma Livesport, která poskytuje sportovní zpravodajství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Donio

Štítky charita, sbírka, Donio, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárcovská platforma Donio vybrala skrze sbírky a projekty za pět let více než 1,5 miliardy korun  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.