Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Správa železnic hledá nového nájemce nádražky v Dejvicích. Je to netransparentní fraška, říká současný provozovatel

Správa železnic vypsala výběrové řízení na nájemce prostor v budově pražského dejvického nádraží, kde se nachází oblíbená nádražní restaurace. Záměr Správy železnic odmítá provozovatel podniku, který postup ve vyjádření označil za "netransparentní frašku". Mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda k tomu uvedl, že restaurace nyní prostory užívá bez nájemní smlouvy, která skončila v polovině roku 2022.

Spor mezi Správou železnic, tehdy ještě Správou železniční dopravní cesty, a provozovatelem slavné dejvické "nádražky" vznikl již před několika lety kvůli zvýšení nájmu. Na obranu podniku se tehdy vzedmula vlna podpory a vznikla petice, nakonec se strany dohodly na prodloužení smlouvy právě do poloviny roku 2022. Podle Gavendy po tomto datu nová smlouva uzavřena nebyla.

Mluvčí uvedl, že provozovatel Martin Ullmann neuspěl u soudu, kde se domáhal zachování nájmu. „Všechny tři iniciované soudní spory pan Ullmann prohrál, z toho dva pravomocně - neuspěl s dovoláním u Nejvyššího soudu ČR ani s ústavní stížností před Ústavním soudem. Zatím nepravomocně prohrál i poslední spor," řekl Gavenda.

Ullmann podle svého nedávného vyjádření na sociálních sítích postup Správa železnic považuje za netransparentní, výběr nového nájemce je podle něj předem domluven a za zachování podniku bude bojovat všemi právními kroky. Na pátek 28. června svolal do restaurace akci na její podporu s pivem za polovinu.

Gavenda uvedl, že z právního pohledu jsou prostory volné a Správa železnic je proto nabízí k pronájmu standardní cestou veřejné soutěže, které se může zúčastnit každý včetně Ullmanna. „V podmínkách ho nediskriminuje dokonce ani dosavadní protiprávní jednání vůči SŽ, soutěže se tak může zúčastnit a svůj současný stav zlegalizovat," dodal.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky železnice, správa, restaurace, nájem, Dejvice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic hledá nového nájemce nádražky v Dejvicích. Je to netransparentní fraška, říká současný provozovatel  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.