Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Není agentura jako agentura, říká Michal Veselý

PR článek

Trenkwalder, patřící mezi nejvýznamnější personální agentury na českém trhu, přináší pohled do nové éry společnosti a do odvětví personálních služeb.

Nová vize a s ní spojený i nový kabát společnosti Trenkwalder. Proč jste se rozhodli pro změnu značky a mění se tím něco pro vaše stávající klienty?
Naším cílem bylo přinést do naší firemní identity svěžest a v novém logu odrazit naše hodnoty, poslání a naši snahu přizpůsobit se měnícím se potřebám trhu a poskytovat našim klientům a zaměstnancům ty nejlepší služby. Pro naše klienty se tím ale nic zásadního nemění.

Jak Trenkwalder zajišťuje kvalitu a transparentnost ve svých službách a kdo se na vás může obrátit?
Jako zprostředkovatel práce s patřičnou licencí od MPSV (Ministerstvo práce a sociálních věcí) a člen APPS (Asociace poskytovatelů personálních služeb) se řídíme legislativními předpisy ČR a etickým kodexem, proto práce s námi přináší klientům i kandidátům jistotu. A právě jistota a transparentnost jsou pro nás klíčové.

Obracet se na nás mohou společnosti hledající jak agenturní tak i stálé zaměstnance. Hledáme pro ně kvalifikované i nekvalifikované kandidáty, s kterými vedeme pohovory a provádíme je náborovým procesem. Obrátit se na nás mohou také lidé, kteří se rozhodnou pro kariérní změnu. Těm naopak pomůžeme najít vhodné pracovní místo, dle jejich zkušeností a dovedností.

Je něco, na co by si měli lidé dávat pozor při výběru práce přes zprostředkovatele či agenturu?
Ano, na trhu fungují i jiné subjekty, které se za agentury práce pouze vydávají. Nemají platné povolení a nesplňují podmínky pro zprostředkování práce. Nejjednodušší způsob jak si ověřit, že jde o legální agenturu, jsou stránky MPSV, kde je uvedeno, zda bylo dané společnosti vydáno povolení ke zprostředkování zaměstnání. Dalším bodem je i dodržování srovnatelných podmínek, tzn. že agenturní zaměstnanec musí mít stejné podmínky, jako zaměstnanec kmenový.

Je za námi rok 2023 a vše jde neustále dopředu, je to tak i s trhem práce? Jaké změny vás během uplynulého roku nejvíce ovlivnily?
Zasáhla nás samozřejmě častokrát zmiňovaná nízká míra nezaměstnanosti a s tím související nedostatek kandidátů. Co se týče legislativy, tak změny nastaly na podzim 2023 v oblasti dohod o pracovní činnosti a provedení práce. Konkrétně se o nich zmiňujeme ve článcích na našich webových stránkách. V roce 2024 nás však čekají další změny, například novela zákona o zaměstnanosti, která se týká třeba zaměstnávání cizinců či podmínek pro pracovní agentury.

Na závěr je třeba dodat, že v Trenkwalder klademe důraz na individuální přístup a porozumění jedinečným potřebám každé společnosti a kandidáta. Jsme připraveni poskytnout odpovídající řešení na všechny personální otázky a být tak spolehlivým, stabilním a inovativním partnerem na trhu práce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Trenkwalder, agentura, práce, zaměstnání, podnikání

Není agentura jako agentura, říká Michal Veselý  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.