Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V Praze dnes večer přistál třetí evakuační letoun z Afghánistánu. Bylo v něm 62 lidí

Na vojenském letišti v pražských Kbelích přistál dnes po 22:00 třetí evakuační letoun z Kábulu. Ministři zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) a obrany Lubomír Metnar (za ANO) odpoledne na twitteru uvedli, že na palubě bylo 62 osob. Mezi nimi byli afghánští tlumočníci s dětmi či Afghánci s trvalým pobytem v Česku. Letadlo přivezlo také čtyři Afghánce, o jejichž přepravu požádalo Slovensko. Podle mluvčí ministerstva zahraničí Evy Davidové přicestovali i příslušníci českých speciálních sil. Předchozí dva speciály dopravily do Česka 133 lidí.

Třetí letoun odstartoval z Prahy dnes v 01:14. Do Kábulu dorazil dopoledne. České úřady z bezpečnostních důvodů žádné podrobnosti nesdělily a situaci nekomentovaly. Kulhánek krátce před 14:00 na twitteru napsal, že se letadlo vydalo na cestu zpět do Prahy.

Miroslava Pašková ze spolku Vlčí máky řekla, že v Kábulu zůstalo stále ještě několik afghánských rodin či osob s vazbami na Česko. Spolek vyzval vládu k vypravení dalšího evakuačního letu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Armáda České republiky

Štítky ČR, Afghánistán, armáda, diplomacie, boje, migrace, Praha, Česko, Kábul, Jakub Kulhánek, Twitter, Lubomír Metnar, Eva Davidová, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze dnes večer přistál třetí evakuační letoun z Afghánistánu. Bylo v něm 62 lidí  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.