Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Uhříněvsi hořela hala s drogistickým zbožím. Škoda je 120 milionů korun

, aktualizováno 25. července 2021, 21:39

Osm profesionálních a deset dobrovolných jednotek hasičů zasahovalo v neděli 25. července před 17. hodinou v ulici Bečovská v Uhříněvsi. Hořela tam hala, ve které bylo uskladněno drogistické zboží. Po příjezdu první hasičské jednotky byla prakticky celá hala v plamenech. Před sedmou hodinou večerní se požár podařilo lokalizovat. Škoda byla odhadnutá na 120 milionů korun.

Částečně se zřítila boční stěna a střešní konstrukce

Dnes kolem páté hodiny odpoledne vyjížděi pražští hasiči k požáru haly v Bečovské ulici v Uhříněvsi. O hodinu a půl později u požáru zasahovalo 18 hasičských jednotek. Podle policie bylo nutné evakuovat několik desítek lidí ze sousední haly. Ze vzduchu byl požár monitorován vrtulníkem pražských policistů.

Došlo k částečnému zřícení boční stěny haly. Policejní vrtulník monitoruje místo požáru ze vzduchu, na místě jsou preventivně i pražští záchranáři. Požár se mimo halu nešíří,“ uvedli hasiči na svém twitteru.

Požár vypukl v hale o ploše osmdesát krát sto metrů. Budova byla zasažena v plném rozsahu, oheň se hasičům podařilo lokalizovat krátce před sedmou hodinou.

V 17:44 hodin došlo k destrukci části střešní konstrukce. Zásah probíhal i přes výškovou techniku. S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Lidé v okolí neměli větrat

Po šesté hodině odpoledne hasiči uvedli, že na místě chemici provádějí měření koncentrace škodlivin do ovzduší, respektive do obytných částí v okolí. Obyvatelům preventivně doporučili nevětrat.

V obytných částech nebyly nebezpečné koncentrace naměřeny, zástupci městských částí dostali informace a doporučení, aby obyvatelé nevětrali. Výzvu občanům předával i speciální vůz PČR,“ doplnil Kavka.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat krátce před sedmou hodinou. Během požáru nebyl nikdo zraněn až na jednoho dobrovolného hasiče, u kterého došlo k přehřátí organismu. Byl předán do rukou záchranářů.

Předběžná škoda byla odhadnuta na 120 milionů korun. Příčina požáru zůstává v šetření. I po osmé hodině večer na místě zůstaly jednotky, které dohašovaly ohniska požáru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky požár, oheň, hasiči, Praha, Uhříněves, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Uhříněvsi hořela hala s drogistickým zbožím. Škoda je 120 milionů korun  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.