Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Prahy dorazí silné bouřky. Meteorologové varují také před silným deštěm

Od dnešního odpoledne varují meteorologové před velmi silnými bouřkami, které by měly dorazit na území hlavního města. Budou doprovázeny přívalovými srážkami, kroupami a nárazy větru až kolem sedmdesáti kilometrů za hodinu. Odborníci očekávají rychlé rozvodnění malých toků nebo zatopení podchodů. Silný vítr by mohl lámat větve a vyvracet stromy. Lidé by tak měli být opatrní.

Od dnešní třetí hodiny odpolední očekávají mateorologové výskyt velmi silných bouřek s přívalovými srážkami kolem šedesáti milimetrů, kroupami a nárazy větru kolem sedmdesáti kilometrů za hodinu.

Lidé by si měli dát pozor na zásah bleskem a na padající předměty

Kvůli silnému dešti se očekává intenzivní tok vody ze svahů, rychlé rozvodnění malých toků a suchých koryt či zatopení podchodů a sklepů. Nárazy větru pak mohou lámat větve a vyvracet stromy.

Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě a další. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami,“ uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Lidé by měli zabezpečit okna, dveře, skleníky či volně položené předměty. Neměli by vstupovat a vjíždět do proudící vody a zatopených míst. Při řízení vozidla v bouřce by měli snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenáři Drbny

Štítky počasí, výstraha, bouřky, Praha, déšť, bouřka, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Prahy dorazí silné bouřky. Meteorologové varují také před silným deštěm  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.