Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie opět prověřila bary v Praze. Opatření porušilo patnáct procent lidí

Asi patnáct procent lidí zkontrolovaných policisty a hygieniky v noci na dnešek v barech a tanečních klubech v Praze porušilo protiepidemická opatření. Vyplývá to z informací na webu pražské hygienické stanice. Zkontrolovali zhruba 170 lidí, z nichž 24 dostalo na místě pokuty celkem za dvanáct tisíc korun. Jeden přestupek pak postoupili do správního řízení, kde hrozí vyšší sankce.

Během noci na dnešek provedli policisté a hygienici pět kontrol. „Primárně se zaměřili na kontrolu nočních barů, hudebních a tanečních klubů v širším centru metropole,“ uvedli hygienici.

Porušení zákazu tance i prokázání bezinfekčnosti

Lidé podle nich porušovali hlavně opatření, které vyžaduje prokázání bezinfekčnosti při vstupu do barů, restaurací, klubů a podobných zařízení. Při vstupu je potřeba doložit, že člověk má aspoň čtrnáct dní po podání poslední dávky očkování proti nemoci covid-19, nebo předložit negativní test, případně prokázat prodělání covidu-19 před méně než 180 dny.

Hygienici a policisté narazili při kontrole také třeba na porušení zákazu tance a shlukování hostů nebo nedodržení rozestupů 1,5 metru mezi stoly a maximálního počtu čtyř hostů u jednoho stolu. Na některých místech byl také nedostatek dezinfekčních prostředků pro zákazníky nebo hosté nebyli při vstupu dostatečně informování o nutnosti dodržovat opatření. Podrobnější popis aktuálně platných protiepidemických opatření mohou lidé najít na vládním webu Covid portál.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, koronavirus, policie, restaurace, Praha, Krajská hygienická stanice, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie opět prověřila bary v Praze. Opatření porušilo patnáct procent lidí  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.