Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve skladu v Praze našli veterináři téměř dvě stě kilogramů drůbežího masa neznámého původu

Státní veterinární správa (SVS) odhalila v pátek 18. června ve skladu v Praze na Smíchově téměř dvě stě kilogramů drůbežího masa neznámého původu. Inspektoři maso následně znehodnotili barvivem a rozhodli o jeho likvidaci v asanačním podniku. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení. Může mu být uložena pokuta až do výše padesát milionů korun.

Dodavatel masa nebyl registrovaný u SVS

Podle mluvčího SVS Petra Vorlíčka se ve skladu nacházelo především zmrazené kuřecí maso a asi dvacet kilogramů chlazených kachních prsou. Na obalech sice byly uvedeny údaje, jako je název, skladovací podmínky a datum spotřeby, jenže chyběla identifikační značka výrobce.

Provozovatel pak předložil obchodní doklady od údajného dodavatele, který však nebyl registrovaný u SVS pro jakékoliv zacházení s živočišnými produkty. V dokumentech rovněž chyběl údaj o místu, odkud bylo maso odesláno, či informace o konkrétních distribuovaných šaržích. Nalezené maso proto veterináři označili jako potraviny neznámého původu, které nelze kvůli možnému ohrožení zdraví spotřebitele uvést na trh.

Veterináři loni uložili pokuty za přibližně 33 milionů korun. Jedná se o podobnou částku jako o rok dříve, kdy pokuty přesáhly rekordních 33 milionů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky ČR, potraviny, trh, zdraví, Praha, maso, Státní veterinární správa České republiky, Smíchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve skladu v Praze našli veterináři téměř dvě stě kilogramů drůbežího masa neznámého původu  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.