Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lávka v Uhříněvsi o krok blíže k realizaci. Praha vybrala firmu pro její stavbu

Za 14,1 milionu korun postaví lávku pro pěší a cyklisty přes ulici Ke Kříži firma HOBST. Dnes o zadání zakázky rozhodli pražští radní, předpokládaná hodnota stavby byla maximálně 11 milionů korun bez DPH. Již loni magistrát soutěž jednou vyhlásil, ale následně ji zrušil, jelikož se přihlásila jen jedna firma, a to s cenou téměř 13 milionů korun. Nyní se firmy přihlásily dvě, ale jedna ze soutěže následně odstoupila.

S ohledem na skutečnost, že zadávací řízení je podruhé opakováno s podobným výsledkem, bylo komisí doporučeno zadavateli akceptovat nabídku,“ píše se ve schváleném dokumentu. Podle náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra (Praha Sobě) ny ma místě měly vzniknout lávky dvě. Tu druhou staví Praha 22 a vysoutěžila ji za 15 milionů korun. „Cenu považujeme tímto za odůvodněnou,“ dodal Scheinherr.

Propojení z ulice U Starého nádraží do ulice Semanského

Nová lávka má přes ulici Ke Kříži a zároveň rovnoběžně s železniční tratí na Benešov vytvořit nové propojení pro chodce a cyklisty z ulice U Starého nádraží do ulice Semanského. Vybraná firma bude mít podle schváleného dokumentu na všechny práce sedm měsíců.

Hlavní město plánuje stavět několik další lávek pro pěší a cyklisty. Z nich zřejmě nejvýznamnější je lávka HolKa, která propojí Holešovice a Karlín. Praha pro ni získala povolení a v první polovině dubna vypsala veřejnou zakázku na zhotovitele. Odhadované náklady na její realizaci jsou 197 milionů korun. Hotová by měla být do roku 2022. Loni Praha otevřela novou lávku z Císařského ostrova do Troji. Původní se zřítila na konci roku 2017.

HolKa má zelenou. Stavba lávky mezi Karlínem a Holešovicemi začne na konci léta

Právní moci dnes nabylo stavební povolení lávky HolKa pro chodce a cyklisty, která bude spojovat Prahu 7 a Prahu 8. Metropole v půlce dubna vypsala veřejnou zakázku na zhotovitele, předpokládané zahájení stavby je na konci léta 2021. Chodcům a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky ČR, stavby, správa, doprava, Praha, lávka, Praha 22, cyklista, Uhříněves, Adam Scheinherr, Praha sobě, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka v Uhříněvsi o krok blíže k realizaci. Praha vybrala firmu pro její stavbu  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.