Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior strávil dlouhých 19 hodin ve vaně. Pomoc si přivolal bušením na stěnu

V neděli 25. dubna kolem 16. hodiny se pro jednoho seniora v Machuldově ulici v Praze 12 změnila odpolední koupel v 19 hodin dlouhou past. Starší muž si sedl do vany, jenže umělý kyčelní kloub mu již nedovolil vstát. A tak začal bušit na stěnu a volat o pomoc.

Žena ze sousedního bytu přivolala pomoc

V pondělí 26. dubna hodinu a půl před poledne přijalo operační středisko městké policie oznámení od ženy, která slyšela ze sousedního bytu volání o pomoc. Strážníky pustila do svého bytu a vedla k místu, odkud slyšela volání.

Bohužel se hlídce nepodařilo navázat žádný kontakt. Ve snaze lokalizovat to pravé místo strážníci obcházeli jednotlivé byty. Ze získaných informací nakonec vyšlo najevo, že by volání o pomoc mohlo pocházet z bytu vedlejšího vchodu,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Seniorovi se již motala hlava a tuhly mu svaly

Z absence léků a dehydratace se již jedenasedmdesátiletému seniorovi motala hlava a tuhly mu svaly, a tak komunikace strážníků s ním není příliš ideální. Muž byl i přesto schopný popsat svůj stav a díky dlouholeté zámečnické zkušenosti také strážníkům poradil, jak se dostat do bytu bez větších škod.

Pak už strážníci zkontrolovali mužův stav a rychle přivolali záchranáře. Společnými silami dostali muže z vany ven a záchranáři rozhodli o jeho převozu do nemocnice. Práce strážníků skončila uzamčením bytu a předáním klíčů jeho majiteli,“ doplňuje Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto MP Praha

Štítky policie, záchrana, senior, vana, Praha 12, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior strávil dlouhých 19 hodin ve vaně. Pomoc si přivolal bušením na stěnu  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.