Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů

V neděli 7. března proběhnou v Praze dvě velké demonstrace. Jednu svolala iniciativa Chcípl PES na druhou hodinu na Staroměstské náměstí a druhá se bude konat o půl jedné na Václavském náměstí, kde bude probíhat protest za zrušení vládních opatření nebo opatření hejtmanů a odstoupení vlády. Toto setkání by se pak mělo opakovat každou poslední neděli v měsíci od 28. března do 29. srpna 2021. Na demonstrace se připravují také policisté, v centru Prahy jich budou stovky.

Sto osob na jednom místě

Na základě krizového opatření vlády se může zúčastnit shromáždění na jednom místě až 100 osob. Odpovědnost za dodržení této hranice nese svolavatel shromáždění. Nepodaří-li se mu naplnit zákonné požadavky, měl by shromáždění ukončit, jinak se vystavuje postihu za přestupek. Sami účastníci mají povinnost mít zakryté dýchací cesty a zdržovat se ve skupinách do 20 osob s rozestupy minimálně dva metry od dalších skupin účastníků.

Praha je se svolavateli demonstrací v kontaktu. Byli také poučeni o platných opatřeních a nutnosti je bez výjimek dodržovat. Pokud svolavatelé nezajistí dodržování těchto nařízení, budou shromáždění ukončena a osoby, které toto nařízení nedodržovaly, budou vystaveny sankcím. Shromáždění se navíc s ohledem na lockdown mohou zúčastnit jen lidé zdržující se na území Prahy. Cesta na shromáždění nebude tedy důvodem k opuštění okresu. Na shromáždění budou dohlížet úředníci magistrátu i policisté.

V centru Prahy budou stovky policistů

Pražská policie se připravuje na bezpečnostní opatření, jehož cílem bude především zajištění klidu, veřejného pořádku a dohled nad dodržováním vládních nařízení.

Na opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, dopravní, ale i kriminální služby. Samozřejmě nebudou chybět ani členové antikonfliktního týmu, jejichž úkolem bude předcházet případným konfliktům. Na bezpečnostním opatření spolupracujeme i se strážníky městské police a komunikujeme jak se svolavateli akcí, tak i s pracovníky pražského magistrátu,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky demonstrace, policisté, Praha, Hnutí PES, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míla Galová

Všechny demonstranty by měla policie nahnat do nemocnic na covidová oddělení aspoň na týden!! Zdravotní personál chybí, lidi umírají právě kvůli takovým kokotům, tak ať zaplatí každý pokutu 10 000 Kč a jde makat do nemocnice! Když si myslí, že celá coronakrize je vymyšlená, tak se mu tam přece nic nemůže stát. A můžou tam pracovat třeba bez roušky, to už je na jejich uvážení! Když se neudělá nic, budeme kvůli takovýmto demonstracím zavření ještě i příští rok a tuto kašpaři se nám budou jen vysmívat!

Sobota, 6. března 2021, 14:58Odpovědět

Jarmila Procházková

Za to vše není vinný pan Babiš, ale ten hulvát Pirátský Hřib. Má to zakázat a všichni do nemocnic uklízet a pomáhat. Budete tady neustále někteří nadávat na pana Babiše, ale kdo se cpe na vládní koryta. Hnusní Piráti. Volný s Bojkem by si toto v Ostravě nedovolili, tak to zkoušejí v debilni Praze.

Sobota, 6. března 2021, 14:55Odpovědět

Michal Tojefuk

Tady je zase blbů. Zasloužíte si opice všechno a ještě víc.

Sobota, 6. března 2021, 14:52Odpovědět

Jarmila Procházková

Jak je možné, že to někdo povolí, když je zákaz opustit okres bydliště. Mají strach z těchto primitivů. Strašný chaos. Policie by se měla stydět. Primátor Prahy Hřib je úplně k ničemu.

Sobota, 6. března 2021, 14:47Odpovědět

Betyna Nová

Jak je možné, že někdo povolí takovou demonstraci, když je zakázán volný pohyb a shromažďování? Na jednu stranu člověk nesmí ani navštívit rodiče nebo jít s dětmi na vycházku do lesa mimo obec, aby se náhodou někdo nenakazil, na druhou stranu někdo klidně povolí demonstraci, o které je předem jasné, že tam bude mnohonásobně vyšší počet lidí, než je dovoleno, navíc bez roušek, a že se tam nebude dodržovat vůbec nic z vládních nařízení? Tak k čemu to pak všechno je? To platí vládní nařízení jen pro někoho?

Sobota, 6. března 2021, 14:05Odpovědět

Kachle Kachlic

to chce ven pul naroda....a svrhnout vladu!!!!!!!

Sobota, 6. března 2021, 13:47Odpovědět

Jaroslav Kvasnica

BY S TĚMI DEMONSTRACEMI SOUHLASIL !!!TAKŽE JSOU

Sobota, 6. března 2021, 13:31Odpovědět

Jaroslav Kvasnica

BY S TĚMI DEMONSTRACEMI

Sobota, 6. března 2021, 13:30Odpovědět

Jaroslav Kvasnica

BY S TĚMI DEMONSTRACEMI

Sobota, 6. března 2021, 13:29Odpovědět

Jaroslav Kvasnica

DOBRÝ DEN,ZATÍM JSEM NEČETL ANI JEDEN PŘÍSPĚVEK, KTERÝ BYS TE

Sobota, 6. března 2021, 13:28Odpovědět

Jaroslav Kvasnica

DOBRÝ DEN,ZATÍM JSEM NEČETL ANI JEDEN PŘÍSPĚVEK, KTERÝ BYS TE

Sobota, 6. března 2021, 13:28Odpovědět

Jana Dole

Na pohřbech a svadbách 15 lidí a zde se může se shromažďovat 100 lidí?

Sobota, 6. března 2021, 13:01Odpovědět

Vladimir Zeman

Ať si dělaj demonstrace doma všichni lezou do Prahy ,na co má policie vodní děla spláchnout po zimě Václavák potřebuje a staromák taky.

Sobota, 6. března 2021, 12:34Odpovědět

Zuzana Nováčková

Pohřeb,svatba,max.počet osob 15,zákaz shromažďování a demonstrovat povoleno,fakt ubohost,co se tady děje

Sobota, 6. března 2021, 12:33Odpovědět

Daniela Kosinová

Nesouhlasím ani s jednou demonstrací, ale nehazejte to, prosím, vsechno na hlavu Praze a jejím obyvatelům. Na minule podobne demonstrace se sjeli lidé z různých koutu republiky. Jsem " pražská kavárna " a sedim doma zadku a divím se stejně jako vy......

Sobota, 6. března 2021, 12:25Odpovědět

Pavel Kedar

Všechny tyhle křiklouny bych poslal do nemocnic na 24 hodin na covid jednotky. Zajímalo by mě, kolik z nich by se podělalo strachy.

Sobota, 6. března 2021, 12:16Odpovědět

Libi Zvonkova

Dementi, v této situaci jdou vyvolávat, jsem zvědavá co udělají s lidmi co naverboval Volný tz. z Moravy.

Sobota, 6. března 2021, 12:02Odpovědět

Ludmila Vaňková

Ty Pražáci to je velký problém, chovají se jak hyeny, je třeba na demonstraci přizvat Klause, to je výborný řečník a největší tvrdohlavec v této republice, Tak pane Klaus at' se zítra uzdravíte a hlavně Vy se přece ničeho nebojíte, tak můžete ostatní nakazit, vždyt' si pro nemoc Pražáci jdou je to česká spodina

Sobota, 6. března 2021, 11:57Odpovědět

Jojo Jojo

To jsou dementní lide jinak se to nedá nazvat tady umírají lidé a děti a oni stavkujou hanba vám běžte pomáhat do nemocnic a pak vás přejde stávkovat ubohost nic víc

Sobota, 6. března 2021, 11:48Odpovědět

Mirek Běloch

Vodní děla slzák a další donucováky na pražskou kavárničku a další pakáž v Praze!!

Sobota, 6. března 2021, 11:46Odpovědět

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.