Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů

V neděli 7. března proběhnou v Praze dvě velké demonstrace. Jednu svolala iniciativa Chcípl PES na druhou hodinu na Staroměstské náměstí a druhá se bude konat o půl jedné na Václavském náměstí, kde bude probíhat protest za zrušení vládních opatření nebo opatření hejtmanů a odstoupení vlády. Toto setkání by se pak mělo opakovat každou poslední neděli v měsíci od 28. března do 29. srpna 2021. Na demonstrace se připravují také policisté, v centru Prahy jich budou stovky.

Sto osob na jednom místě

Na základě krizového opatření vlády se může zúčastnit shromáždění na jednom místě až 100 osob. Odpovědnost za dodržení této hranice nese svolavatel shromáždění. Nepodaří-li se mu naplnit zákonné požadavky, měl by shromáždění ukončit, jinak se vystavuje postihu za přestupek. Sami účastníci mají povinnost mít zakryté dýchací cesty a zdržovat se ve skupinách do 20 osob s rozestupy minimálně dva metry od dalších skupin účastníků.

Praha je se svolavateli demonstrací v kontaktu. Byli také poučeni o platných opatřeních a nutnosti je bez výjimek dodržovat. Pokud svolavatelé nezajistí dodržování těchto nařízení, budou shromáždění ukončena a osoby, které toto nařízení nedodržovaly, budou vystaveny sankcím. Shromáždění se navíc s ohledem na lockdown mohou zúčastnit jen lidé zdržující se na území Prahy. Cesta na shromáždění nebude tedy důvodem k opuštění okresu. Na shromáždění budou dohlížet úředníci magistrátu i policisté.

V centru Prahy budou stovky policistů

Pražská policie se připravuje na bezpečnostní opatření, jehož cílem bude především zajištění klidu, veřejného pořádku a dohled nad dodržováním vládních nařízení.

Na opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, dopravní, ale i kriminální služby. Samozřejmě nebudou chybět ani členové antikonfliktního týmu, jejichž úkolem bude předcházet případným konfliktům. Na bezpečnostním opatření spolupracujeme i se strážníky městské police a komunikujeme jak se svolavateli akcí, tak i s pracovníky pražského magistrátu,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky demonstrace, policisté, Praha, Hnutí PES, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Korbas

Všude jinde ve světě by demonstranty pokropili vodními děly. A v Praze je asi nedostatek vody!?

Neděle, 7. března 2021, 17:04Odpovědět

Martin Krocil

@Drvoštěp Jaruk nezaměňovat dementy Klausovy za Prahu, jako Pražák bych jim tam nejraději šel nachcat na hlavy, ale proč zbytečně cestovat, když je lepší být s rodinou někde v izolaci na procházce v Prokopáku...

Neděle, 7. března 2021, 09:03Odpovědět

Martin Krocil

@Jiří Rosňa-nebraska mám každý týden confcall se dvěma pobočkami v Polsku, nejen, že černá vlajka už bohužel visí i u nás nad vchodem, ale především je tam situace dost kritická, byť se to v médiích moc nenosí... A je to právě kvůli ignorantům, co nehodlají dodržovat social distancing (což je bohužel jediná metoda k zabránění lavinového šíření).

Neděle, 7. března 2021, 09:02Odpovědět

Karel Ševčík

A spěte dál SENIOŘI!!

Neděle, 7. března 2021, 08:26Odpovědět

Karel Ševčík

Na rostoucí počet seniorů, kteří kvůli pokusu o sebevraždu končí v nemocnici, v tomto týdnu upozornil i primář oddělení intenzivní péče Nemocnice Šumperk Marián Olejník. Pro ČTK uvedl, že dříve se se sebevraždami seniorů setkávali jen zřídka, od podzimu jich najednou zachraňovali hned několik.

Neděle, 7. března 2021, 08:25Odpovědět

Drvoštěp Jaruk

Opět Praha! Mají nejvíce ze všech naších měst a obcí a pořád se jim nic nelíbí. Největší sběrači Covidu a ještě mají povoleno to rozšiřovat. Všude jinde se to u Nás postihuje ale oni jsou vyjímeční. Však oni dojdou možná na to co provedli zbytku Národa až se dostanou k moci Piráti. To si teprve užijem. A buďte si jisti že s piráty Nás zaplaví taky migranti a to bude konečná, protože to vrátit nepůjde!

Neděle, 7. března 2021, 00:03Odpovědět

Miroslav Jaja

V 89 to také začalo menšími demonstracemi. Kdyby nebyl nezákonný zákaz pohybu lidí, tak tam budou desetiticíce, protože ty zmetky z vlády už je třeba dostat od koryt a do vězení. 'A jen tak na okraj, policistů by také nemělo být víc než sto - překračují vládní nařízení, ale oni musí, aby zaklekli alespoň tři na jednoho. Jak je vidět, tak jich je v této republice vysoký nadbytek - jeden policajt na 250 lidí včetně nemluvňat, to už je opravdu policejní stát. A to Hamáček brečí, že jich je málo, asi ví proč, ale oni ho neuchrání. Už se těším, jak se policajti budou omlouvat, že byli pomýlení - to už jsme také zažili.

Sobota, 6. března 2021, 23:18Odpovědět

Jiří Rosňa-nebraska

Na porovnání s Polskem, kde se málo co dodržuje a vláda radši rozvolnila, se ukazuje, že tyhle hysterické výlevy, že lidé umírají kvůli jiným, kteří nedodržují nedodrží opatření, jsou nesmysl.O ČR se mluví, že situace je Jedna z nejhorších na světě, ale když se podívám na čísla: v přepočtu na milion obyvatel mají v Polsku v podstatě dvojnásobné nárůsty pozitivních testů.Zdánlivě je mají 4x nižší než u nás, jenže v Polsku testují 8 krát méně než v CZ. Tohle by nasvědčovalo že vysoká nemocnost je následek značného vnitřního diskomfortu vyplývajícího z vládních buzerací. Navíc povinné nošení roušek případně respirátorů venku jen podlamuje imunitu. https://ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=earliest..latest&country=OWID_WRL~CZE~POL~DEU&region=World&testsMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc

Sobota, 6. března 2021, 21:46Odpovědět

Roman Herich

Už vidím jak budou demonstranti dodržovat opatření a už vidím jak je bude policie postihovat.

Sobota, 6. března 2021, 20:54Odpovědět

Josef Stehlík

Pražáci jdou do ulic,jelikož počty nakažených začínají pomalu klesat a to přece nemůžou dopustit.Mají chování jako malé děcka a to jsem ty děcka asi urazil.

Sobota, 6. března 2021, 20:47Odpovědět

Stanislav Drvota

No oni Pražáci nikdy moc velkou inteligenci navynikali.

Sobota, 6. března 2021, 19:03Odpovědět

Milan Vlk

Komentář k paní Krásové ,proč křičíte hurá ven na náměstí když máte demokracii ? zkuste křičet hurá ven třeba na Homolku nebo k nemocnici Motol, nebo na Bulovku. Tam Vám budou určitě všichni tleskat jaké máte skvělé nápady. Jak to zvládnete za vládu sami.

Sobota, 6. března 2021, 18:56Odpovědět

Milan Vlk

proti a dejte to na stránky. děkuji

Sobota, 6. března 2021, 18:41Odpovědět

Milan Vlk

Dobrý den paní(nebo slečno) Zimmerová , vydala jste zde článek zkuste udělat hodnocení tohoto článku z komentáře občanů např: kdo souhlasí s demonstrací a kdo je

Sobota, 6. března 2021, 18:41Odpovědět

Martina Stohlhofer

Tak tohle vůbec nechápu, lidé nesmí ano na krok z baráku pomalu, a v Praze bude demonstrace, stipnete me někdo ze to není pravda

Sobota, 6. března 2021, 18:32Odpovědět

Milan Vlk

To je nekonečný příběh , Primátor to posvětí (budou volby a Prahu potřebuje) demonstranti budou žvanit blbosti , pak se poperou a v pondělí bude komentář v TV jak to vláda nezvládá že to není v lidech ale ve vládě. Opatření nařízené vládou kdo poruší bych bral jako trestný čin ohrožení zdraví obyvatelstva. A pan primátor Hřib bude spokojen jak vše klaplo.

Sobota, 6. března 2021, 18:31Odpovědět

Karel Král

Ja a mnoho dalších hnijeme doma jako kreteni už několik měsíců . Chcíplej pes si děla demonstrace na Václavském náměstí Primátor Hřib je idiot to není Primátor Prahy to je VRAH . Diky těmto zrudam už zemřelo spoustu lidi . Potom se vse svadi na Vládu ale vlada tyto stupidní akce nepovoluje povoluje je Idiot Hřib Hodilo by se vsechny organizatory postavit pred soud .

Sobota, 6. března 2021, 17:05Odpovědět

Lucie Štěpánková

Kvituji paní Krásová. Nestačím se divit, co tady a nejen v Praze, mezi námi žije za omezence a stupidní ovce. Jestli vy všichni svědci covidovi věříte, že demonstranti vás nakazí, tak už mi vás ani líto není. Kvůli ovcím, co věří na pohádku o ochraně našeho zdraví tím nesmyslem, který už prožíváme rok, se zahraném ještě do větší totality. 30.léta hadr.

Sobota, 6. března 2021, 16:15Odpovědět

Dana Krásová

Správně, přesně tak, vyhnat celou vládu včetně těch níže blábolících Babišových stoupenců a řiťolezců a nechat je poradně pracovat, vy jste určitě státní zaměstnanci co si doma sedí a nic nedělají za svých 100% platu co a tady nejvíc křičíte Galová Procházková a spol. Máme demokracii takže hurá ven na náměstí

Sobota, 6. března 2021, 15:38Odpovědět

František Nový

To zase bude v álejích nablito !!!

Sobota, 6. března 2021, 15:04Odpovědět

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.