Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů

V neděli 7. března proběhnou v Praze dvě velké demonstrace. Jednu svolala iniciativa Chcípl PES na druhou hodinu na Staroměstské náměstí a druhá se bude konat o půl jedné na Václavském náměstí, kde bude probíhat protest za zrušení vládních opatření nebo opatření hejtmanů a odstoupení vlády. Toto setkání by se pak mělo opakovat každou poslední neděli v měsíci od 28. března do 29. srpna 2021. Na demonstrace se připravují také policisté, v centru Prahy jich budou stovky.

Sto osob na jednom místě

Na základě krizového opatření vlády se může zúčastnit shromáždění na jednom místě až 100 osob. Odpovědnost za dodržení této hranice nese svolavatel shromáždění. Nepodaří-li se mu naplnit zákonné požadavky, měl by shromáždění ukončit, jinak se vystavuje postihu za přestupek. Sami účastníci mají povinnost mít zakryté dýchací cesty a zdržovat se ve skupinách do 20 osob s rozestupy minimálně dva metry od dalších skupin účastníků.

Praha je se svolavateli demonstrací v kontaktu. Byli také poučeni o platných opatřeních a nutnosti je bez výjimek dodržovat. Pokud svolavatelé nezajistí dodržování těchto nařízení, budou shromáždění ukončena a osoby, které toto nařízení nedodržovaly, budou vystaveny sankcím. Shromáždění se navíc s ohledem na lockdown mohou zúčastnit jen lidé zdržující se na území Prahy. Cesta na shromáždění nebude tedy důvodem k opuštění okresu. Na shromáždění budou dohlížet úředníci magistrátu i policisté.

V centru Prahy budou stovky policistů

Pražská policie se připravuje na bezpečnostní opatření, jehož cílem bude především zajištění klidu, veřejného pořádku a dohled nad dodržováním vládních nařízení.

Na opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, dopravní, ale i kriminální služby. Samozřejmě nebudou chybět ani členové antikonfliktního týmu, jejichž úkolem bude předcházet případným konfliktům. Na bezpečnostním opatření spolupracujeme i se strážníky městské police a komunikujeme jak se svolavateli akcí, tak i s pracovníky pražského magistrátu,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky demonstrace, policisté, Praha, Hnutí PES, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Schleier

Výsledkem této pseudodemokracie jsou obrovské počty nemocných a mrtvých. Je třeba nasadit vodní dělostřelectvo, aby tyto demokraty trochu smočily.

Sobota, 6. března 2021, 11:36Odpovědět

Taťána Bednářová

To už opravdu zůstává rozum stát. Co to je za dementy, kteří se takhle chovají. Je to plivnutí do očí všem zdravotníkům, nemocným a pozůstalým. Ale chtělo by si uvědomit, kdo povoluje tyto zhovadilosti. Určitě vláda nebude podporovat demonstrace proti sobě. Co takhle si uvědomit kdo sedí na magistrátu v místě, kde se demonstrace budou konat. Slavný primátor, za stranu, která by nám chtěla vládnout se takto chová k lidem. Tady už slavná pirátská strana jde do slova a do písmene přes mrtvoly. Když už se takto chcete chovat, tak si tu celou vaší slavnou Prahu oploťte ať nám, co se snažíme udělat něco pro to aby byl už konec, neházíte klacky pod nohy.

Sobota, 6. března 2021, 11:24Odpovědět

Pavel Kozelský

Takže Pražáci vyrazí místo Krkonoš na demonstraci. To teda může posvětit jen hlava kamenem otevřená.

Sobota, 6. března 2021, 11:07Odpovědět

Eva Psohlavcová

Kdo to povolil? Okamžitě zbavit funkce a demonstrace zakázat. Je to jen přilévání oleje do ohně.

Sobota, 6. března 2021, 10:54Odpovědět

Josef Papež

Takže milá vládo.Teď už to nadzvedlo i mne.Lidi prosíte aby byli doma a nikam nechodili a v Té pojebané matičce všech měst nějaký idiot povolí hned 2 demonstrace.Co to je za imbecila.Vy doopravdy chcete aby teď povstali všichni ti co dodržují vlítli do Prahy a konečně s vámi udělali pořádek.

Sobota, 6. března 2021, 10:25Odpovědět

Renata Klánová

Tak to je vrchol, my co vše dodržujeme, nemůžeme na procházku přes hranice katastru obce, kde žijeme, např. do lesa, kde nikoho nepotkáte, a tato pakáž si bude demonstrovat za to, aby se vir lépe šířil. Zdravotníci jsou na pokraji sil, to je plivnutí do tváře jejich snažení. Tento ksindl by tedy v případě, že se nakazí, neměl dostat ošetření, když tak vehementně protestují proti omezování. A policisté, místo aby chránili majetek občanů, kteří nemohou kvůli uzávěrám okresů přejíždět, budou muset hlídat tyto sobecké bezmozky. To jsme to dopracovali. Fekál močůvky by spíš zasloužili, pěkně pokropit.

Sobota, 6. března 2021, 10:20Odpovědět

Jaroslava Honlova

Ne vláda, ne opozice může za to, co se zde děje. Ale tito lidé, kteří myslí jen na sebe. O kolik mohu žádat, když bude nakažený, nebude dodržovat nařízení a nakazí mě? Já mám také svá práva. Práva nemají jen tito lidé, kteří se tomu vysmívají a nakazí spoustu lidí. Právě touto demonstrací, protože skončí a půjdou bez respirátoru. Takovou demokracii jsem nečekala. Žila jsem v cizině, ale právo tam měl i obyčejný člověk.

Sobota, 6. března 2021, 10:10Odpovědět

Jan Vávra

Rostr a Lambert dva duševní chudáci,díky těmto dobytkům to tady bude ještě deset let.

Sobota, 6. března 2021, 10:09Odpovědět

Jan Vávra

Pražská hovada opět v akci,co ta policie dělá?

Sobota, 6. března 2021, 10:08Odpovědět

René Skalský

Přehlídka dementů, kteří v této těžké době zatěžují stát svými psychopatickými záchvaty. Nechal bych je minimálně uhradit všechny náklady a pokutami bych nešetřil, hlavně vůči organizátorům...

Sobota, 6. března 2021, 09:56Odpovědět

Soleca SinNombre

To jako vláda myslí vážně, že toto povolí????? Takže vláda se opravdu rozhodla definnitivně stát na straně těch hajzlíků a nechat nás tu od nich zabíjet? Nestačí, že nás zabíjí i zcestná rozhodnutí vlády?

Sobota, 6. března 2021, 09:55Odpovědět

Gracie Sluncova

Náš nepřítel v této době není Babiš, ale virus. Agenti Covidu budou ale opět demonstrovat za jeho šíření.

Sobota, 6. března 2021, 09:48Odpovědět

Michael Lamberg

Už aby byly podzimní volby. Vládu nemehel v čele s Burešem je potřeba poslat do zapomnění, a předlužený An.fert do konkurzů ! Bureš není schopný řídit ani starou dodávku, natož stát - opatření proti Covidu jsou nesmyslná...

Sobota, 6. března 2021, 09:47Odpovědět

Richard Rostr

Demonstrace jsou nutné, aby si ten dobytek z ANO uvědomil, že jejich čas na svobodě se krátí ...

Sobota, 6. března 2021, 09:28Odpovědět

Gracie Sluncova

demonstrující jsou ti lidé, kterým vděčíme za to, že jsme "The Worst in Covid!"

Sobota, 6. března 2021, 09:23Odpovědět

Martin Krocil

naplnit cisterny slzným plynem a rozehnat ty ignorantské dementy. I zdravotnický personál už si zaslouží a chce trochu volna!!

Sobota, 6. března 2021, 09:18Odpovědět

Oldřich Uhlíř

Když se tam sejde hafo lidí, tak zase budou dělat mrtvé brouky. Buzerací jednotlivců si to vynahradí.

Sobota, 6. března 2021, 08:51Odpovědět

Na nedělní demonstrace v Praze budou dohlížet stovky policistů  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.