Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Očkovací centrum v O2 universum se otevře 11. dubna. Denně zde naočkují až deset tisíc lidí

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by velkokapacitní očkovací centrum v pražské hale O2 universum mělo začít fungovat 11. dubna. O dva dny dříve projde testem. Babiš to po včerejším jednání s šéfy krajských nemocnic uvedl na sociálních sítích. Podle premiéra by se mělo očkovat i o víkendech. Za plného provozu bude velkokapacitní centrum moci naočkovat až 10 tisíc lidí denně.

Bude se očkovat i o víkendu

Velkokapacitní centra mají i fakultní nemocnice v Brně a Ostravě, budou navyšovat kapacity,“ uvedl Babiš na twitteru. Poznamenal, že „tlačí na to,“ aby všichni očkovali i o víkendech.

Komplex O2 universum navazuje na O2 arenu z jižní strany a má rozlohu téměř 50 tisíc metrů čtverečních ve čtyřech podlažích. Největší sál má kapacitu 4500 lidí. 

Premiér hovořil s řediteli fakultních nemocnic a ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO) i o úhradách nemocnicím za covidové pacienty, odměnách pro zdravotníky a nových lécích na covid.

Očkovací centrum bude také v pražském kongresovém centru

Podle odhadů jsou náklady na vybudování centra v hale O2 universum 11,8 milionu korun. Velkokapacitní očkovací centrum chystá v kongresovém centru Praha (KCP) také pražský magistrát.

O vybudování očkovacího centra rozhodla vláda ve druhé polovině ledna. Očkovací centra v hlavním městě vybudoval také pražský magistrát. Zřízená jsou v poliklinice ve Spálené ulici a v Městské nemocnici následné péče ve Vysočanech. Další chystá město v Kongresovém centru Praha a zřizují je také některé městské části.

V Praze 8 vzniklo nové očkovací místo. Nachází se v Gerontologickém centru v ulici Šimůnkova

Gerontologické centrum Prahy 8 v Šimůnkově ulici se zapojí do očkování seniorů proti koronaviru, kteří se zde již mohou registrovat. Nyní se čeká na dodávku vakcín Moderna. Podle posledních informací z pražského magistrátu by měla distribuce...

Ohodnoť článek

Foto o2universum.cz

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Praha, O2 universum, očkovací centrum, Andrej Babiš, ANO 2011, Ostrava, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Pražský magistrát, Twitter, Jan Blatný, Kongresové centrum Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v O2 universum se otevře 11. dubna. Denně zde naočkují až deset tisíc lidí  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.