Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V bytě v Horních Počernicích bylo ze špatných podmínek odebráno přes 40 koček

V závěru minulého týdne provedli na základě obdrženého podnětu inspektoři Státní veterinární správy (SVS) spolu s Policií ČR a dalšími složkami kontrolu chovu koček v bytě v Horních Počernicích. Zde se v nevhodných podmínkách a ve špatném zdravotním stavu nacházelo více než 40 koček. Všechny kočky byly na základě návrhu SVS chovatelce odebrány a umístěny do předběžné náhradní péče.

Kočky v bytě byly ve velmi špatném stavu

V bytě o velikosti okolo 70 metrů čtverečních se v době kontroly nacházelo 41 koček, z toho devět koťat. Kočky byly ve velmi špatném stavu, velká část z nich také trpěla výtoky z očí a nosu, průjmy či plísňovými onemocněními.

V krabici na balkoně se našla těla dalších dvou uhynulých koťat, která byla odeslána na pitvu do Státního veterinárního ústavu Praha,“ uvedl tiskový mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Z pondětu, díky kterému kontrola proběhlo, také vyplynulo, že se chovatelka prezentuje jako kočičí útulek bez náležité registrace na SVS. V bytě byli nalezeni také nekastrovaní jedinci a koťata, pravděpodobně zde tedy docházelo k množení zvířat.

Na místě byla také velká zásoba veterinárních léčiv, a to včetně takových, která nelze na území Evropské unie legálně dovážet,“ řekl Vorlíček.

Veterinární inspektoři rovněž zabavili podezřelé očkovací průkazy s potvrzenou vakcinací bez identifikace koček. Již v minulosti byl daný chov kontrolován a chovatelce bylo tehdy z důvodu zjevného nezvládání chovu velkého počtu zvířat nařízeno snížení počtu koček maximálně na deset jedinců.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto svscr.cz

Štítky Horní Počernice, kočky, špatné podmínky, Státní veterinární správa, kočka, Státní veterinární správa České republiky, Policie České republiky, Státní veterinární ústav Praha, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bytě v Horních Počernicích bylo ze špatných podmínek odebráno přes 40 koček  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.