Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Krizový štáb Prahy doporučil vyhlásit primátoru Hřibovi stav nebezpečí. Rozhodl také o nákupu antigenních testů pro školy

Krizový štáb hlavního města doporučil primátoru Zdeňku Hřibovi (Piráti) vyhlásit od pondělí 15. února stav nebezpečí. Zatím není jasné, zda se tak stane. Bude totiž záležet na výsledku jednání s hejtmany či premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO). Krizový štáb Prahy rovněž rozhodl o nákupu antigenních testů a projednal koordinaci testování ve školských zařízeních.

„Postup budeme koordinovat se Středočeským krajem.“

K tomuto kroku bych přistoupil po dohodě s hejtmankou Středočeského kraje a vyhodnocení všech závěrů z  jednání Asociace krajů ČR, hejtmanů, premiéra a ministra zdravotnictví a projednání s koaličními partnery. Z mého pohledu dává smysl postup koordinovat právě především se Středočeským krajem, protože v mnoha ohledech fungujeme jako jeden celek,“ uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib.

Primátor společně se středočeskou hejtmankou Petrou Peckovou (STAN) na včerejší tiskové konferenci uvedli, že na vyhlášení stavu nebezpečí se kraje připravují. Zároveň uvedli, že některá protiepidemiologická nařízení je třeba zrevidovat, jelikož nefungují. K vyhlášení nouzového stavu prý ani jeden z nich zatím vyzývat nebude.

V Praze dále platí základní hygienická opatření

„I nadále platí v Praze základní hygienická opatření jako doposud, například povinnost nošení roušek či dezinfekce rukou. Epidemii stále nemáme pod kontrolou, a ačkoliv jsme všichni dlouhodobými opatřeními již unaveni, dokud nebude proočkovaná většina populace, nic jiného nám nezbývá," řekl náměstek pražského primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček.

Antigenní testování pro školy

Krizový štáb Prahy včera také pověřil pražského koordinátora očkování Martina Ježka k jednání o nákupu antigenních testovacích sad pro školy. 

Brzký návrat žáků je pro nás nadále prioritou. Při důsledném dodržování klíčových hygienických opatřeních 3R to dokážeme i se zachováním bezpečného prostředí pro všechny, děti i učitele,“ uvedl radní Vít Šimral (Piráti), kterého štáb pověřil koordinací testování. Podle něj metropole nyní chystá pilotní testování žáků instantními AG testy. Ty si žáci mohou vyhodnotit sami.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha.eu

Štítky ČR, koronavirus, správa, Praha, krizový štáb, Zdeněk Hřib, ANO 2011, Česká pirátská strana, Andrej Babiš, Jan Blatný, Středočeský kraj, Asociace krajů České republiky, Petra Pecková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Prahy doporučil vyhlásit primátoru Hřibovi stav nebezpečí. Rozhodl také o nákupu antigenních testů pro školy  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.