Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Politici opět porušovali vládní nařízení. V hotelu oslavovali padesátiny

, aktualizováno 25. ledna 2021, 12:12

V sobotu 23. ledna večer se v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi, konala oslava Bendových padesátin. Podle informací deníku Blesk se oslavy zúčastnil i vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, bývalý premiér Jiří Paroubek a desítky dalších hostů. Účastníci i organizátor porušili hned několik platných opatření proti šíření koronaviru. Případem se již zabývá policie.

Někteří v hotelu přenocovali

Část hostů odjela vlastními vozy či taxíky večer domů, někteří – například Paroubek – v hotelu přenocovali do neděle, ačkoliv je v nynějším pátém stupni protiepidemických opatření povolené ubytování jen v případě služebních cest či home office. Zavřené musejí být vnitřní prostory restaurací, na veřejných místech jsou povinné roušky a rozestupy, mohou se potkat maximálně dva lidé, od 21:00 platí až na výjimky zákaz nočního vycházení.

Takováto akce je porušením vládních nařízení. Jak organizátorovi, tak účastníkům hrozí pokuta ve správním řízení,“ uvedl dnes ráno pro Blesk Zprávy ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček.

„Nepřijatelné papalášství“

Premiér Andrej Babiš (ANO) očekává, že vládní zmocněnec pro sport a poslanec za ANO Milan Hnilička pro sebe vyvodí důsledky z účasti na sobotní oslavě v teplickém hotelu. Předseda vlády dnes na twitteru označil chování účastníků za nepřijatelné papalášství a porušení vládních nařízení. 

Hnilička ve vyjádření pro ČTK uznal, že udělal chybu, za niž se omlouvá a je připraven nést důsledky. Dodal, že okamžitě poslal 50 tisíc korun na účet SOS Česko vyhlášený organizací Člověk v tísni.

Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám a jsem připraven nést následky,“ uvedl Hnilička, který stojí v čele Národní sportovní agentury.

Politici porušují vládní opatření opakovaně

Není to poprvé, co média zachytila politiky či jiné veřejně známé osoby při porušování vládních nařízení. V říjnu Blesk vyfotil tehdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO) při odchodu ze schůzky se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a dalšími lidmi v uzavřené restauraci na Vyšehradě, krátce na to byl nucen vládu opustit. V lednu zase deník informoval o tom, že bývalý prezident Václav Klaus strávil více než hodinu v uzavřené restauraci v Praze a neměl roušku.

Prymula a Faltýnek byli ve středu pozdě večer v restauraci na Vyšehradě. Opozice volá po rezignaci

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) byl ve středu pozdě večer navzdory zákazu v restauraci na pražském Vyšehradě. Uvedl to deník Blesk, který zveřejnil fotografie. V restauraci byli podle serveru ve stejnou dobu i další lidé, včetně...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Hotel Prince de Ligne

Štítky ČR, koronavirus, vláda, sporty, hotely, Teplice, politika, hotel, nařízení vlády, slavnost, Petr Benda, Milan Hnilička, Jiří Paroubek, Jiří Šlégr, Blesk, Rada České televize, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politici opět porušovali vládní nařízení. V hotelu oslavovali padesátiny  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.