Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha po útocích ve Vídni zvýšila bezpečnostní opatření v MHD a u židovských památek

Po pondělních teroristických útocích ve Vídni, které si vyžádaly pět obětí a desítky raněných, zvýšila policie bezpečnostní opatření v prostorách pražského metra i v dalších prostorách pražské MHD. Policisté rovněž zvýšili dohled nad nejvýznamnějšími židovskými památkami nejen v Praze, ale také v celém Česku. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policie již dříve informovali, že kvůli incidentu byly zavedeny namátkové kontroly na hranicích.

K útoku došlo krátce po osmé hodině večer a policisté nadále pátrají po teroristech na útěku. Jeden z útočníků zemřel, když měl podle dosud nepotvrzených informací napadnout synagogu a zastřelit policistu. Další teorista podle listu Kronen Zeitung spáchal atentát tím, že odpáli výbušninu, kterou měl umístěnou na sobě.

Česká diplomacie zatím nemá informaci, jestli se útok dotkl českých občanů. „Zastupitelský úřad zjišťuje informace a ověřuje, jestli se útok nedotkl českých občanů. Zatím nemohu tuto informaci dát,“ uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Zvýšená bezpečnostní opatření

Pražský náměstek pro bezpečnost Petr Hlubuček (STAN) posílil v metropoli bezpečnostní opatření. Ta se týkají především pražské MHD a židovských památek.

Podporu Vídni na svém twitteru vyjádřil také pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky terorismus, Vídeň, bezpečnost, opatření, židovské památky, MHD, Praha, bezpečnostní opatření, městská hromadná doprava, Jan Hamáček, teroristický útok, ČSSD, Česko, Zdeněk Hřib, Petr Hlubuček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha po útocích ve Vídni zvýšila bezpečnostní opatření v MHD a u židovských památek  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.