Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve středu čeká Prahu druhé kolo protivládních protestů. Na demonstrace budou dohlížet stovky policistů

Stovky policistů budou dohlížet na demonstrace, které pořadatelé svolali na středu 28. října do centra Prahy. Protesty či recesistické akce by se měly konat na náměstí Republiky, na Staroměstském náměstí a na Klárově. Demonstranti se chtějí především vyslovit proti vládním opatřením zavedeným kvůli koronavirové epidemii. Policie zatím neočekává, že by protesty skončily násilnými střety, jako se to stalo před devíti dny, uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Věříme v klidný průběh protestů.

Věříme v klidný průběh protestů,“ uvedl Daněk. Policisté budou podle něj dohlížet na veškerá shromáždění, spolupracovat budou i s městskými strážníky. Na akce dorazí i zástupci pražského magistrátu. Na jeho webových stránkách jsou zatím nahlášeny čtyři protestní či recesistické akce. Počet jejich účastníků omezil magistrát podle vládního nařízení na stovku.

Přes 500 lidí zatím na facebooku uvedlo, že se protestů zúčastní, dalších 2400 o událost projevilo zájem.

Pět minut před polednem má začít demonstrace na náměstí Republiky nazvaná Manifestace za svobodu a pravdu odsuzující teror a manipulaci. Pořadatelé na facebooku uvedli, že vládní opatření proti epidemii covidu-19 nefungují, zato ale likvidují životy a devastují stát. Stát podle nich lidi šikanuje a straší. „Léčba by nikdy neměla mít horší následky než nemoc! Nechceme žít léta ve strachu a nejistotě! Musíme vrátit politiky do ústavních kolejí,“ píše se v události.

Shromáždění s omezením

Podle opatření z 22. října se může pokojného shromáždění účastnit maximálně 100 účastníků, a to ve skupinách po 20 lidech. Demonstranti musí zachovávat rozestupy mezi skupinami a všichni musí mít roušky.

Na Staroměstském náměstí nahlásili pořadatelé shromáždění, které se mělo následně vydat na pochod k Hradčanskému náměstí. Průvod však magistrát kvůli omezením zrušil, ponechal pouze počáteční akci. Stejně dopadla recesistická oslava Slavíme s Milošem!, jejíž účastníci se měli později vydat stejným směrem. Omezením se nevyhnul ani protest svolaný na Klárov, který měl následně dojít před Strakovu akademii. Účastníci zde chtěli předat požadavky občanů ČR vládě premiéra Andreje Babiše (ANO).

Poslední protest se zvrhl v bitky s policií

Poslední protest v Praze, který se uskutečnil 18. října na Staroměstském náměstí, skončil násilně. Část demonstrantů se po oficiálním konci akce střetla s policií. Házeli na policisty lahve, kameny, odpadkové koše i petardy. Policie použila slzný plyn, vodní dělo a zásahové výbušky, vytlačovala je koňmi i vozidly. Po demonstraci bylo zajištěno přes 140 lidí, dva byli obviněni z trestného činu. Zranění si odnesli policisté i protestující.

Demonstrace fanoušků v Praze na Staroměstském náměstí se po ukončení zvrhla v bitky s policií. Organizátoři akce, které se zúčastnilo více než povolených 500 lidí, krátce po třetí hodině oznámili oficiální ukončení akce. Část jejích účastníků se...

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, policie, demonstrace, Praha, vláda, protest, Staroměstské náměstí, Klárov, Náměstí Republiky, Facebook, Pražský magistrát, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Smidova

Bohuzel se k protestum pridavaji chuligani. Take bych sla ale nechci s nimi mit nic spolecneho. Vladni opatreni jsou nesmysl stejne jako noseni rousek a vyplody tomu podobne. Kdo prosel na zakladni skole alespon zakladnim matematickym vzdelanim a uvazuhe logicky bez ohledu to co pisi media musi vedet, tato rozhodnuti jsou zbytecna. Rousky jen vyvolavaji falesny pocit bezpeci. Prirode neporucis vlado! Vzchop se a rozhoduj Svedskym stylem nic jineho ti stejne nezbyde akorat oddalujes smrt tech, co maji umrit.

Středa, 28. října 2020, 07:32Odpovědět

Patricie Čapková

Chuligánům zavřeli stadion. Tak se jdou prát na náměstí. Korona virus je taky kulatý, tak si ho asi popletli s míčem.

Středa, 28. října 2020, 00:11Odpovědět

Zdeněk Šmerda

Debata, zda je covid závažná nebo nezávažná nemocje směšná. Je to prostě nemoc. Za virus nikdo nemůže,je nevhodné za to kritizovat vládu. Za to, co se děje,nemůže vláda, ale virus. Jenže my rádi hledáme viníky,rádi někoho pronásledujeme a urážíme. Politici, lékaři,umělců, novinářů, lidé, mnoho z nich nechce někomupomáhat, ale mantrou je ‚já to přece říkal už dávno‘ a‚vláda to celé dělá špatně‘.Hlas rebelů zní vždycky přitažlivěji než hlas rozumu.Kdyby se covid 19 dal zvládat jako jiné epidemie,co tubyly,tak by vlády ostatních zemí k tomu přistoupily.Šíření nákazy je tak obrovské v celé Evropě, Je to virus, jemuž nerozumíme, nechápeme jeho šíření, nevíme, jak se ho zbavit. Žádná vláda nemá přesný recept, jak přísná opatření či kolik otevřenosti je potřeba. Ten virus je nepředvídatelný a postupuje rychle. Rouška je i projev nesobeckosti, opravdu neslouží vládě k omezení demokracie a svobody. Nebrat to jako "Kdo z koho - vláda nebo my", tím si moc nepomůžeme. Styďte se.

Úterý, 27. října 2020, 23:55Odpovědět

Pepe Černý

Mě by zjímalo co stím dokážou? Předchozí demonstrace dopadla tak že jsem na internetu a tv viděl a slyšel jak se to tam jen popralo. Nic pozitivního to nepřineslo. Zítra to bude uplně to samé (doufám že bez rvačky) a přinese nám to tak leda velké H...O

Úterý, 27. října 2020, 20:41Odpovědět

Václav Vodrážka

Vláda vyzívá, aby lidé zůstali doma- což má v současné situaci logiku- tak ignoranti a profesionální rebelové, kteří nemají nic na práci, půjdou si zakřičet demonstrovat. O co jim vlastně jde? Jasně: "za všechno může Babiš a jeho vláda.!"

Úterý, 27. října 2020, 20:38Odpovědět

Kachle Kachlic

at se boji,at maji strach...svine bolsevicky:))))

Úterý, 27. října 2020, 20:28Odpovědět

Kachle Kachlic

bezte to tam vyhazet z toho parlamentu....udelat poradnou Covidouvou cistku????????????????????????????????

Úterý, 27. října 2020, 20:25Odpovědět

Mirek Sekera

je potreba demonstrovat? potrebujem zase zatizit policejni slozky a nemocnice? tito lide nemaji to 4R??? tim je ROZUM. Nemaji, odpovim hned. to mohou udelat jen nejaci idiioti s IQ nekde mezi houpacim konem a sumici travou.

Úterý, 27. října 2020, 19:48Odpovědět

Jan Vávra

Obyčejný hovada

Úterý, 27. října 2020, 18:09Odpovědět

Masér Míra

Nevím kdo je tu mdlého rozumu ? Ti co jdou do ulic , tak ti to nejsou . Copak je vám jedno že z vás dělají větší pitomce než jste ? To nevidíte co dělají a odsouhlasují si pod hlavičkou pandemie ? Bav se z volem o sobotě když jde v pátek na jatka . To nejde ! Kdyby vládě šlo opravdu o lidi i těm v první linii , tak od našinců by odebírali velice kvalitní ochranné pomůcky a ne nekvalitní Čínské . Nebo už by čtrnáct dní testovala lidi ze slin ,ale to nedělají jelikož je to levnější a na tom nic nevydělají. Tak kdo tu je mdlého rozumu. ? Já nechci aby moje děti zažili nesvobodu!!!!

Úterý, 27. října 2020, 18:00Odpovědět

Jiří Rybička

Kdoo takové idiotství v dané kritické situaci povolil?Potřeboval by na prdel.

Úterý, 27. října 2020, 17:55Odpovědět

Jaroslav Zvoníček

Proč lidé mdlého rozumu cítí nutkání vyjadřovat své nicotné názory?

Úterý, 27. října 2020, 17:39Odpovědět

Luba Masova

To jím to zase povolili a mi kteří to dodržujeme budeme kvůli ním půl roku sedět doma ja bych je poslala někam ????????????

Úterý, 27. října 2020, 17:09Odpovědět

Pedro Kaspersky

Pedro Kasperskyreknu vam tajemstvi : virus neexistuje!!!ekonomika nekrachuje to se stalo uz 2008 jen to docasne ututlali...chystaji se velke zmeny, jidlo a penize na pridel nakup 1 tydne a jen zakladni veci, omezeni osobniho vlastnictvi depopulace starych a nevhodnych...

Úterý, 27. října 2020, 16:41Odpovědět

Pedro Kaspersky

reknu vam tajemstvi : virus neexistuje????ekonomika nekrachuje to se stalo uz 2008 jen to docasne ututlali...chystaji se velke zmeny, jidlo a penize na pridel nakup 1 tydne a jen zakladni veci, omezeni osobniho vlastnictvi depopuce starych a nevhodnych...

Úterý, 27. října 2020, 16:38Odpovědět

Pedro Kaspersky

reknu vam tajemstvi : virus neexistuje????ekonomika nekrachuje to se stalo uz 2008 jen to docasne ututlali...chystaji se velke zmeny, jidlo a penize na pridel nakup 1 tydne a jen zakladni veci, omezeni osobniho vlastnictvi depopuce starych a nevhodnych...

Úterý, 27. října 2020, 16:38Odpovědět

Pedro Kaspersky

reknu vam tajemstvi : virus neexistuje????ekonomika nekrachuje to se stalo uz 2008 jen to docasne ututlali...chystaji se velke zmeny, jidlo a penize na pridel nakup 1 tydne a jen zakladni veci, omezeni osobniho vlastnictvi depopuce starych a nevhodnych...

Úterý, 27. října 2020, 16:37Odpovědět

Pedro Kaspersky

reknu vam tajemstvi : virus neexistuje????ekonomika nekrachuje to se stalo uz 2008 jen to docasne ututlali...chystaji se velke zmeny, jidlo a penize na pridel nakup 1 tydne a jen zakladni veci, omezeni osobniho vlastnictvi depopuce starych a nevhodnych.

Úterý, 27. října 2020, 16:37Odpovědět

Pedro Kaspersky

reknu vam tajemstvi : virus neexistuje????ekonomika nekrachuje to se stalo uz 2008 jen to docasne ututlali...chystaji se velke zmeny, jidlo a penize na pridel nakup 1 tydne a jen zakladni veci, omezeni osobniho vlastnictvi depopuce stretch a nevhodnych

Úterý, 27. října 2020, 16:37Odpovědět

Marie Tichá

Nevěřím, že akce proběhne v klidu . Rozumní lidé budou doma nebo se svou rodinou . Na svou příležitost dělat výtržnosti , řvát , nadávat na vše už se třesou hrdinové, co nic jiného neumí .

Úterý, 27. října 2020, 16:36Odpovědět

Ve středu čeká Prahu druhé kolo protivládních protestů. Na demonstrace budou dohlížet stovky policistů  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.