Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka na Rohanské ostrově je opět v provozu. Dostala nový povrch i osvětlení

Oprava cyklostezky A2, která se nachází na Rohanském ostrově, byla dokončena a je již v provozu. Během stavby byl položen nový asfaltový povrch a cyklostezka byla rozšířena na čtyři metry, doplněno bylo také veřejné osvětlení.

Úsek cyklostezky mezi Libeňským mostem a osou Šaldovy ulice má nový kabát

Jsem rád, že tuto opravenou bezmotorovou komunikaci se nám podařilo otevřít ještě před oteplením a začátkem hlavní sezóny. V dnešním počasí mohou cyklisté i pěší využít nový asfaltový povrch, který nahradil dřívější nekvalitní mlatový povrch, který byl po dešti velmi rozbahněný,“ uvedl radní Prahy 8 pro dopravu Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN). Dodal, že skvělou zprávou také je, že se cyklostezku podařilo rozšířit na čtyři metry, což výrazně zvýšilo její kapacitu i komfort uživatelů.

Jde o úsek mezi Libeňským mostem a osou Šaldovy ulice. Nový asfalt pak celkem pokryl asi 1,1 kilometru dlouhý úsek cyklostezky. Podle Martina Jedličky (TOP 09 + STAN), předsedy komise pro dopravu v Praze 8, se na stavbě neobjevily žádné zásadní komplikace, a proto se ji podařilo realizovat v termínu o měsíc dříve. „Už na konci dubna byl položen nový asfaltový povrch a dopravní značení, a hned na začátku května byla stavba uvedena do provozu,” uvedl Jedlička. Dodal, že nové je zároveň i veřejné osvětlení.

Čím dál tím více Pražanů jezdí na kole

Náměstek pražského primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě) k tomu dodává, že za poslední rok čím dál tím více Pražanů jezdí na kole nebo chodí pěšky, což potvrzují i data ze sčítání. Počet průjezdů cyklistů podle něj meziročně vzrostl o 38 procent. 

V Praze přibylo až 80 tisíc nováčků, kteří si poprvé zkusili městskou cyklistiku. Celkem 340 tisíc lidí se loni projelo na kole po Praze. Naštěstí jsme dostatek úsilí věnovali přípravě projektů, abychom dnes mohli začít sklízet ovoce v podobě nových stezek. Letos jich jen z rozpočtu hlavní města bude téměř za půl miliardy,“ doplnil Scheinherr.

Osmička v současnosti připravuje rozšíření a asfaltový povrch i na zbývající části cyklostezky A2 na Rohanském ostrově v úseku Šaldova – Negrelliho viadukt. Ta by měla na stavbu navázat příští rok. Rovněž se připravuje obnova povrchu na A2 podél Kaizlových sadů a dostavba 1,1 kilometru dlouhého úseku cyklostezky podél Povltavské ulice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 8

Štítky Praha 8, cyklostezka, Rohanský ostrov, oprava, asfalt, Praha, TOP 09, Starostové a nezávislí, Martin Jedlička, Libeňský most, Adam Scheinherr, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka na Rohanské ostrově je opět v provozu. Dostala nový povrch i osvětlení  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.